Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

İktidardan seçim için 'güçlü hazırlık' iddiası: Emekli maaşı ve asgari ücrette değişiklik planlanıyor

2027 yılında erken seçim tartışmaları artarken kulislerde Erdoğan’ın yeniden adaylığı için asgari ücrete seyyanen zam ve emekli maaşında refah payı uygulamasına dönülmesi planlandığı konuşuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2026 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2026 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
İktidardan seçim için 'güçlü hazırlık' iddiası: Emekli maaşı ve asgari ücrette değişiklik planlanıyor

Açlık sınırı asgari ücretin kat kat üzerine çıkarken İktidar Mehmet Şimek’in “sıkı para politikası” yerine seçim hazırlığına girişti. Ocak ayında en düşük emekli maaşı 20 bin TL, asgari ücret ise 28 bin 75 TL olarak belirlenmişti ancak zam ne asgari ücretliye ne de emekliye rahat getirmedi. 3 ayda ise emekli ve asgari ücretlinin maaşındaki kaybı yüzde 10,04 oldu. 2027 yılında yapılması planlanan erken seçim gündemdeyken iktidar kanadında da seçim hazırlıkları gündeme geldi.

Erdoğan’ın adaylığı için “güçlü hazırlık” iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olması için hazırlık yapıldığı iddiaları gündeme gelirken, Erdoğan ile Mehmet Şimşek’in görüştüğü iddia edildi. Gazeteci Hilal Köylü’nün haberine göre, asgari ücretliye haziranda yapılması planlanan seyyanen zam, savaş ve ekonomideki dengesizlikler nedeniyle yıl sonuna ertelenmişti.

Ancak erken seçimin gündeme gelmesiyle uzun süredir uygulanan "sıkı para politikası" yerini daha esnek bir seçim ekonomisine bırakmaya hazırlanıyor. Erdoğan'ın, Bakan Şimşek ile yaptığı son görüşmede seçim hazırlıkları kapsamında sürecin hızlandırılması talimatını verdiği belirtiliyor. Kulislerde konuşulan “güçlü hazırlık” planının detayları ise şöyle:

Asgari ücretliye enflasyon farkına ek, %20 seyyanen zam. Alım gücünü seçime kadar korumak ve destek kazanmak.

Emeklilere askıya alınan 'Refah Payı' uygulamasına geri dönüş. Enflasyon farkının üzerinde bir artışla toplumsal memnuniyeti artırmak.

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.