Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Kars Kağızman Belediyesine kayyım atandı

DEM Parti yönetimindeki Kağızman Belediyesine kayyım atandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2025 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2025 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
Kars Kağızman Belediyesine kayyım atandı

Kars'ta Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Kağızman Belediyesine kayyım atandı.

Belediye Başkanı Mehmet Alkan, görevden uzaklaştırılırken yerine Kağızman Kaymakamı Okan Daştan kayyım olarak atandı. 

İçişleri Bakanlığının, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan’ın yerine Kağızman Kaymakamı Okan Daştan’ın görevlendirildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Kars İli Kağızman İlçe Belediye Başkanı Mehmet Alkan'ın, Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2020/44 Esas sayılı dosyası kapsamında ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası alması nedeniyle; Mehmet Alkan Anayasa’nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır.

5393 sayılı Belediye Kanunun 45 ve 46'ncı maddeleri uyarınca Kağızman Kaymakamı Okan Daştan, Kars Valiliğince Kağızman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.”

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.