Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

İmamoğlu 'turbun büyüğünü' açıkladı: Satılmış Büyükcanayakın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısında, hakkındaki davada bilirkişi olan Büyükcanayakın için "Heybedeki turbun adı Satılmış Büyükcanayakın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2025 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2025 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
İmamoğlu 'turbun büyüğünü' açıkladı: Satılmış Büyükcanayakın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin Saraçhane’deki yerleşkesinde basın toplantısı düzenledi. Yargılandığı ihale davasına dair konuşan İmamoğlu, "Bilirkişi yazdığı raporla bu ihalede sorumluluğum olduğunu ifade etti. Olmayan şeyleri rapora yazdı, mahkeme de bunun yer aldığı iddianameyi kabul etti. Bu sıra dışı kişinin adı Satılmış Büyükcanayakın. Heybedeki turbun adı Satılmış Bey" dedi.

Tanju Özcan'a destek

Kartalkaya Katliamı konusunda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a desteğini dile getiren İmamoğlu, “Yarattıkları rejim sorunu, sorumluluğu başkalarına yıkma çabasına neden oluyor” dedi. "İhmali olanların cezalandırılması en büyük temennimiz. Tanju Özcan'ı suçlu ilan edenleri kınıyorum" dedi.

Bolu’daki yangın sürerken AKP’nin kongresinin devam ettirmesine tepki gösteren İmamoğlu, “Bakanlar kongre bittikten sonra facianın boyutlarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirebildi” dedi.

Demirtaş ve Özdağ’a sevgilerini ve selamlarını yolladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tutuklanmasını eleştiren İmamoğlu, “Türkiye buna darbe dönemlerinden alışık. Sayın Selahattin Demirtaş genel başkanken tutuklandı. 7 yıldır cezaevinde. Darbeden 45 yıl sonra Ümit Özdağ yargı eliyle tutuklandı. İkisine de sevgilerimi selamlarımı yolluyorum” ifadelerini kullandı.

"Bu sıra dışı kişinin adı satılmış Büyükcanayakın"

"Cumhurbaşkanımızdan esinlenerek basın toplantımıza 'turbun büyüğü' adını koyduk" diyen İmamoğlu, yargılandığı ihale davasına dair şunları söyledi:

"Beylikdüzü Belediye Başkanlığım sırasında bir ihale nedeniyle hakkımda dava açıldı. 7 yıl hapis cezası ile yargılanıyorum. Halen devam ediyor. Mahkemenin davayı bitirme hedefi 409 gündü, 826. gününde karar bağlanacak mı göreceğiz? Aslında bu dava hakkında Danıştay kararını verdi. Danıştay'ın benimle ilgili görüşünü yeterli bulmayan mahkeme davayı bilirkişiye emanet etti. Bilirkişi yazdığı raporla bu ihalede sorumluluğum olduğunu ifade etti. Bilirkişi olmayan şeyleri rapora yazdı, mahkeme de bunun yer aldığı iddianameyi kabul etti. Olmayan raporların, imzasız raporlarla insanların nasıl suçlandığını, tutuklandığını sizlerle paylaşacağım. Lafla, dedikoduyla değil, belgeleriyle paylaşacağım. Bu sıra dışı kişinin adı Satılmış Büyükcanayakın. Heybedeki turbun adı Satılmış Bey."

"Kimdir bu Satılmış Bey?"

Ekrem İmamoğlu, Büyükcanayakın'a dair şunları dile getirdi:

"Sürekli Sayın Bilirkişi bizimle ilgili konulara atanıyordu. İBB aleyhine rapor yazıyor. Bunların her birisi aslında çok büyük skandal, bizim soruşturmalarımız ne tesadüftür ki hep Satılmış Bey'e denk geliyor. Temel alanı Satılmış Bey gibi muhasebe olan 1891 kişi var İstanbul'da. Toplam da 8 bin bilirkişi var. 2018 yılında İSPARK'ta yapılan bir ihaleyle ilgili bir usulsüzlük tespit ettik. Mahkeme yine Satılmış Bey'i seçti, 'Usulsüzlük var' dedik ancak bu sefer 2019 öncesinde son derece ılımlı olan Satılmış Bey, 2019'dan sonra şahin oldu. Peki kimdir bu Satılmış Bey?

Bu arkadaşa her zaman CHP davaları düşmüş. 2014-2016 yılları arasında şu anda çok ünlü bir yargı mensubumuz Çerkezköy'de de hakim. İnsanın aklına gelmiyor değil. Beşiktaş ve Esenyurt Belediyelerindeki operasyonlarda bilirkişi olarak atandı. Adalet Bakanlığı diyor ki bilirkişi grubunda bilirkişiler tek tek rapor veremez. 3 Ocak tarihli bilirkişi raporunun mucizesi, bu raporda diğer iki bilirkişinin imzası yok. Raporu hazırlayan da Satılmış Bey ve tek onun imzası var. Kurallara göre 3'ünün de imzası olması lazım. Bilirkişiler imzalamıyorlar. Salt bilirkişi raporu ile operasyon yapılmasa da Ahmet Özer'i şüpheli yapıyor. Diğer iki bilirkişi kendi raporlarını savcıya sunuyorlar, bu rapor iki imzalı. O raporda şüpheliler arasında Ahmet Özer yok.

Adliyede, koridorlarda konuşulan bir şey kulaklarımıza geliyor: 'Bakan bize karışamaz' diye. Çünkü milletin bağlı olduğu hukuk kuralları değil başka bir bağlılık ve bağımlılıkları var."

"Turbun büyüğü senin heybenden çıktı"

Sayın Cumhurbaşkanı... Sizde böyle maharetli bilirkişi Satılmış Bey oldukça, nokta atış bu kişiyi bulan yargı mensupları oldukça heybenizde büyük turplar taşıdığınızı düşünebilirsiniz. Sizin turp sandıklarınız bu milletin gönlünde zerre yer etmez. Yargıyı kumpaslarla siyasi emeller için kullanmak sizden önce ve döneminizde nasıl ayağına dolaştıysa yarın da emin olun sizin ayağınıza dolaşacak. Böyle yaparsanız millet size 'Hakkım haram olsun' der. Kul hakkı yemeyin, günahtır. Turbun büyüğü senin heybenden çıktı. Aslında işin çok kolay. Bu kadar heybeyi sırtında taşımana gerek yok. Bu kadar yük taşıyacağına kendini sadece milletin sandıktaki vicdanına emanet ettiğin an rahatlayacaksın."

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.