Nilüfer’de iki gün önce başlayan ağaç kesimine direnenlere bugün(8 Temmuz) polis tarafından müdahale edildi.
Nilüfer Belediyesi’nin park alanındaki ağaçları yerinden sökerek taşımasına ve kesmesine karşı bölge halkı direnmiş ve ağaç kesimini dün durdurmuştu. Dün gece boyunca parka yönelik bir saldırıya karşı çadırlar kurulmuş ve park beklenilmişti.
Bugün sabah 9.30 gibi parka gelen çevik kuvvet ve zabıta ekipleri park içinde bulunan ve parka karşı işlenmiş suç sayılan derneği boşaltmaya başladı. Dernek üyeleri, binalarına dair gereken işlemi yapmalarına izin vereceklerini ancak parklarını korumaya devam edeceklerini belirterek derneği boşalttılar.
Nilüfer Belediyesi, ticari alandan vazgeçmek istemiyor
Nilüfer Belediyesi daha önce park alanına dernek yapımı için izin verilmesi olarak işlediği kent suçuna bugün yol yapımı gerekçesiyle devam ediyor. Planda gözüken ve parkın yanında bulunan ticari alanı yol yapımı için kullanmayı tercih etmeyen Nilüfer Belediyesi bunun yerine parkı yok etmeyi seçiyor. Gelen zabıta ve çevik kuvvet ekipleriyle parkın içerisindeki derneği boşaltan ve yıkımına başlayacak olan Nilüfer Belediyesi ekiplerine karşı halk parkı korumak için ağaçların önünde oturma eylemi yapıyor.
[gallery ids="7829,7830,7831,7832,7823,7822,7819,7818,7817"]