Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Bursa Demokrasi Güçleri: Halka yönelen her türlü saldırının karşısında durmaya devam edeceğiz!

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Bursa Demokrasi Güçleri: Halka yönelen her türlü saldırının karşısında durmaya devam edeceğiz!

Bursa Demokrasi Güçleri 13 Kasım'da İstiklal Caddesinde meydana gelen saldırıyı lanetleyerek halka yönelen her türlü saldırının kararlılıkla karşısında durmaya devam edeceklerini söyledi.

Bursa Demokrasi Güçleri'nin açıklaması şu şekilde:

13 Kasım 2022 tarihinde İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, 2'si ağır 81 yurttaşımız da yaralanmıştır. Bu saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralı yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bu korkunç olay sadece saldırı sırasında bölgede olanları değil bütün yurttaşları etkilemiştir, bu yüzden acı hepimize aittir.

Ülkemizde sivilleri hedef alan kör terör eylemleri ilk kez yaşanmıyor. Sonuçta şu veya bu örgütün üstlendiği, bir kısmının failinin karanlıkta kaldığı saldırıların sonuçları bütün halkın gündelik yaşamını etkileyecek biçimde siyasetin dizaynıyla sonuçlandı. 2015 yılı boyunca, iki seçim dönemi arasında yoğunlaşan 1 Kasım seçimlerinden sonra da devam eden bombalı saldırılar çok sayıda insanın ölümüne yol açtı. 10 Ekim Barış mitingine yönelik canlı bomba saldırısından sonra anketlerde oylarının arttığını pişkinlikle açıklayan, şimdi muhalefet rolündeki, dönemin Başbakanı da unutulmamıştır.

Bu saldırının 2023 seçimlerine birkaç ay kalmışken yaşanması aynı kaygılara yol açmıştır.

Her terör saldırısının bedelini a baskının uygulandığı bir kontrol zemininin oluşturulmasına basamak yapılmıştır.

Taksim’deki patlamanın arkasından yayın yasağının getirilmesi, internetin hızının düşürülmesi ve sosyal medyaya müdahale edilmesi ve sonuç olarak halkın haber alamaz hale gelmesi olayın etkisinin boyutlarını katlamış ve kaos duygusunu derinleştirmiştir. İktidarın kimi olayları nasıl fırsata dönüştürdüğü hafızalarda çok taze olduğundan bu terör eylemi endişe ve kaygıyı artırmıştır.   

Altını açıkça çiziyoruz: bu türden terör eylemleri hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemez ve bu halk düşmanlığından başka anlama gelmez. 

İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen halk düşmanı terör saldırısını her kim yapmış olursa olsun lanetliyoruz!

Emek demokrasi güçlerine düşen; halkı hedef alan terör saldırıları karşısında emek, barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesini yükseltmektir. 

Bursa Demokrasi Güçleri olarak; barıştan, demokrasiden, insan haklarından ve emekten yana mücadelemizi sürdürürken, halka yönelen her türlü saldırının kararlılıkla karşısında durmaya devam edeceğiz.

Haber merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.