ABD–İran hattında gerilimin azalmasıyla birlikte motorin için gündeme gelen 2 lira 74 kuruşluk yüksek zam iptal edildi. Ancak sektör kaynaklarına göre zam tamamen rafa kalkmış değil.
Edinilen bilgilere göre, motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 20 kuruşluk bir zam uygulanacak.
Akaryakıt piyasasında son günlerde konuşulan yüksek zam ihtimali, küresel petrol fiyatlarında yaşanan görece sakin seyirle birlikte geri çekildi. Özellikle Orta Doğu’da tansiyonun düşmesi, motorin fiyatlarına yansıması beklenen sert artışı frenledi.
Ancak döviz kuru ve rafineri fiyatlamaları nedeniyle küçük ölçekli bir zammın kaçınılmaz olduğunu belirtiliyor. Bu kapsamda motorin grubunda 20 kuruşluk artışın bu gece yarısından itibaren pompaya yansıması bekleniyor.
Kaynak: Haber Merkezi