Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

54 okulu hedef gösteren 67 kişi gözaltına alındı

Urfa ve Maraş’taki okul saldırılarının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 54 okulu hedef gösteren 67 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2026 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2026 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
54 okulu hedef gösteren 67 kişi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yaptığı açıklamada, Urfa ve Maraş’taki saldırıların ardından başlatılan soruşturmaların sürdüğünü belirtti. Gürlek, “Yayın yasağına rağmen olay anı görüntülerini servis eden, yetkili makamların açıklamalarını itibarsızlaştırmaya dönük yanlış bilgileri yayan ve suçu ya da suçluyu yücelterek şiddete teşvik eden” çok sayıda sosyal medya hesabının tespit edildiğini aktardı.

Bu doğrultuda, 55 farklı Cumhuriyet Başsavcılığınca toplam 130 hesap sahibi hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden Gürlek, 95 kişinin gözaltına alındığını, 35 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ayrıca 1104 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini de sözlerine ekledi.

Bakan Gürlek, belirli okulları işaret ederek saldırı yapılacağı yönünde paylaşımlarla toplumda tedirginlik oluşturan hesapların da mercek altına alındığını belirtti. Bu kapsamda, tam 54 okulu hedef gösteren 67 kullanıcının gözaltına alındığını ve adli süreçlerinin sürdüğünü açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.