Yıldırım Belediyesi’nin 5. Geleneksel El Emekleri Festivali başladı. Eski Yüksek İhtisas Hastane Alanı’nda düzenlenen ve üç gün boyunca Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi kursiyerleri ve kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünlerin sergileneceği festivalin açılışı gerçekleşti.
Mehter gösterisi ve Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’nün moda gösterisi ile başlayan Festival’de konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım’da sözün ve emeğin kıymetli olduğuna vurgu yaparak, “Şehir taşla değil, insanın emeği ve inancıyla kurulur. Şehir bir aynadır. Ben o aynaya baktığımda sadece yolları, meydanları değil; bir toplumun vicdanını, ahlakını, estetik anlayışını görüyorum. Ben Yıldırım’a baktığımda; üreten kadının emeğini, çocukların neşesini, büyüklerin duasını, ortak aklın, alın terinin yükselttiği bir şehir vizyonunu görüyorum. Bu festival işte bu vizyonun güçlü bir yansımasıdır” dedi.
Deprem bölgesine destek
El Emekleri Festivali’nin kadınlara güç katan bir etkinlik olduğunu vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, “Bugün açılışını yaptığımız 5. El Emekleri Festivali, kadının emeğini görünür kılmanın, ailenin gücünü topluma yansıtmanın ve birlikte üretmenin adıdır. Bugün burada 15 kadın kooperatifimizin alınteri, YIL-MEK kursiyerlerimizin emeği, girişimci kadınlarımızın hayalleri var. Ama sadece onlar değil. 6 Şubat’ta toprağı sarsılan ama umudunu yitirmeyen kadınlarımız bugün aramızda. Onlara yürekten minnettarız. Çünkü bu festival sadece bir üretim festivali değil. Aynı zamanda dayanışmanın, yaraları birlikte sarmanın ifadesidir” diye konuştu
Kaynak: Haber Merkezi