Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Bursa Borusan’daki sendika düşmanlığına karşı işçilerin mücadelesi devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Bursa Borusan’daki sendika düşmanlığına karşı işçilerin mücadelesi devam ediyor

Borusan Lojistik'te sendika düşmanlığı devam ediyor. Eylemlerin devam ettiği fabrikada 30'un üzerinde işçinin daha işten çıkarılması üzerine işçilerin eylemi devam ediyor. İşçilerin eylemine destek ziyaretleride devam ediyor.

Borusan'da sendika düşmanlığı hız kesmeden devam ediyor. Borusan'da son olarak orkestra çalışanları ve sanatçıların iş kolu sendikanın yetkisini engellemek için değiştirilmişti. Bununla da yetinmeyen patron 30'un üzerinden işçiyi 25/2 maddesinden işten çıkardı.

Borusan Lojistik’te geçtiğimiz mart ayında insanca çalışma koşulları istediği için Liman-İş’e üye olan 4 işçi işten atılmış bunun üzerine işçiler üretimi durdurmuştu. Daha sonra yapılan görüşmeler sonucu anlaşmaya varılmıştı.

Destek ziyaretleri artıyor

Borusan Lojistik patronunun sendika düşmanlığının devam etmesi üzerine işçiler geçtiğimiz günlerde fabrika önünde eylem yapmıştı. Daha sonra Borusan Lojistik patronu 30'un üzerinde sendikalı işçiyi daha işten çıkardı. İşten çıkarmalar üzerine Borusan Lojistik işçileri eyleme başladı.İşçilerin başlatmış olduğu eyleme destek ziyaretleri de artarak devam ediyor.

Direniş alanına Emek Partisi, Eğitim Sen ve Birleşik Metal İş Sendikası destek ziyareti yaparken, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren fabrika önüne gelerek işçileri dinledi. İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ise işten atmaları meclis gündemine taşıyarak basın toplantısı düzenledi.

Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.