Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesinin CHP'de Özgür Özel'in genel başkan seçildiği kurultayları 'mutlak butlan' kararıyla iptal etmesi ve dün CHP Genel Merkezinin polis zoruyla boşaltılmasının ardından CHP Lideri Özgür Özel, İzmir'de miting düzenlecek. Valilik Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge izin vermedi Özel adres değiştirmedi.
Özgür Özel'in İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda yapmayı planladığı miting alanının girişleri polis bariyerleriyle kapatıldı. Alana çok sayıda TOMA ve kolluk kuvveti sevk edilirken vatandaşların meydana girmesine izin verilmiyor.
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç dün yaptığı açıklamada Özel’in bugün İzmir’e geleceğini açıkladı. Güç, yurttaşları saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması planlanan buluşmaya davet etti. İzmir Valiliği ise mitingin Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması talebini reddetti. Valiliğin, meydana ‘kısıtlı sayıda kişi alınabileceği’ gerekçesiyle miting için Gündoğdu Meydanı’nı işaret ettiği belirtildi
Cumhuriyet Meydanı'nda yapılması plananan mitinge, İzmir Valiliği'nin "Cumhuriyet Meydanı'nın miting alanı olmadığı" için izin vermediği öğrenildi. Mitingin Gündoğdu Meydanı'nda yapılabileceği belirtildi.
Bunun üzerine Cumhuriyet Meydanı'na girişler bariyelerle kapatıldı, vatandaşlar alana alınmadı. Meydanın etrafında çok sayıda TOMA ve çevik kuvvet polisinin yer alığı görüldü.
Alana girmelerine izin verilmeyen vatandaşlar, "Seçilmiş Başkan Özgür Özel" ve "Özgür Başkan, özgür Türkiye" sloganları attı.
Biler gazı ve tazikli su ile müdahale ederek kitleyi dağıtmaya çalışıyor.
Kaynak:Evrensel