AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üç buçuk yıl aradan sonra yeniden göreve getirdiği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın göreve gelir gelmez verdiği talimatlarla ilgili ortaya atılan iddialar dikkat çekti.
Erdoğan döneminde, 24 Kasım 2015’de getirildiği Adalet Bakanlığı görevini 19 Temmuz 2017’de Abdulhamit Gül’e devreden Bozdağ, 22 Ocak 2022’de koltuğu tekrar geri aldı. Göreve getirilmesiyle Bozdağ hakkında o dönem yaptığı açıklamalar da yeniden gündeme geldi.
Bozdağ, tecavüzcülere af getiren yasa hakkında 2016 yılında yaptığı açıklamasında “Bunlar tecavüzcü değil, bunlar cinsel istismar suçunu zorla işlemiş olan kişiler değil. Bunlar tamamen ailelerin ve küçüğün de rızasıyla yapılmış işler” sözlerini kullanmıştı.
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Bakan Bozdağ, bürokratlarla yaptığı toplantısında "kadına ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar başta olmak üzere kamuoyunda tepkilere sebep olan olaylarda mahkemelerin şüphelileri bırakıp kamuoyu baskısı ile yeniden tutuklanmasının yanlış olduğunu" söyledi.
Bozdağ toplantıda, “Bu tip olaylarda tutuklama verilmesi gerekiyorsa verilmeli. Adalet, sosyal medyada değil, mahkemelerde tecelli etmeli. Mahkemelerin şüphelileri bırakıp kamuoyu baskısı ile yeniden tutuklanması yanlış. Vicdanları rahatsız eden kararlar verilmemeli. Bu konularda yasal eksiklik varsa hızla düzenleme yapalım” ifadelerini kullandı.
BursaMuhalif.com/Haber Merkezi