Şanlıurfa Valiliği kentte eylem ve etkinleri yasakladı. Direnişteki Özak Tekstil işçilerine müdahale eden jandarma, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’i de yaka paça gözaltına aldı.
Şanlıurfa Valiliği, 29 Kasım 2023’ten 2 Aralık 2023 tarihine kadar kentteki eylem ve etkinleri yasakladı. Direnişteki Özak Tekstil işçilerine müdahale eden jandarma, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’i gözaltına aldı.
Urfa OSB’de bulunan Özak Tekstil’de yetkili olan Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’de örgütlenmeye başlayan işçiler, BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılması sonucunda üretimi durdurarak direnişe başlamıştı.
BİRTEK-SEN’in X hesabından yapılan açıklamada, “Özak Tekstil patronunun özel ‘ricası’ üzerine, fabrikadaki tehdit, sendika değiştirme baskısı ve işten atmalara karşı Özak işçilerinin direnişini kırmak için yasak kararı aldı” ifadeleri kullanıldı.
Gözaltına alınan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen ise gözaltı aracında çektiği videoyu X hesabından şu sözlerle paylaştı: “Valilik kararından sonra işçilere bir açıklama yapmamıza bile izin verilmeden, jandarmanın saldırısına uğradık. Zorla yaka paça gözaltına alındım. Özak patronunun emriyle. Özak direnişine sahip çıkın! Direne direne kazanacağız.”
Kaynak:Evrensel