Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

KESK memurlara yüzde 2,5'luk ek zam oranına tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2022 22:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2022 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com

KESK Erdoğan'ın memur zammı için duyurduğu yüzde 2,5'luk ek zam oranına tepki gösterdi. Gerçek enflasyonun yüzde 82,81 olduğunu hatırlatan KESK, "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz!" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Erdoğan'ın memur zammı için duyurduğu yüzde 2,5'luk ek zam oranına tepki gösterdi.

"4 saat süren kabine toplantısından 6 milyon kamu emekçisi ve emeklisiyle dalga geçen memur zam oranı...  %2,5 EK ZAM" paylaşımı yapan KESK, gerçek enflasyonun yüzde 82,81, yoksulluk sınırının 13 bin 100 TL olduğunu hatırlattı.  Kamu emekçilerine reva görülen sefalet zammının TİS ile birlikte yüzde 30,5 olduğunu belirten KESK, "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz!" dedi.

KESK paylaşımına şöyle devam etti:

"1 yılda elektriğe %155, LPG’ye %143, motorine %90, benzine %78, temel gıda ürünlerine %80, doğalgaza %43 zam;
Kamu emekçisine %2,5 sadaka, #emekli'ye sefalet zammı...
Kapı kulu değil; emekçiyiz! İnsanca yaşamaya yetecek bir maaş istiyoruz!"

KESK, istifa metni paylaştı

Yüzde 2,5’luk zammı, "sadaka zammı" olarak niteleyen KESK, şu sözlerle diğer konfederasyonlara da tepki gösterdi ve boş istifa metni paylaştı:

"Sadece iktidarın değil, TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarına imza atıp 'bütçeden hakkımızı, refahtan payımızı aldık' diyenlerin de eseridir. Yandaşların biri rakam telaffuz etmedi, diğeri %3 ek zam istedi. İstedikleri oldu!"

https://twitter.com/KESK1995/status/1478055565364498436

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.