İstanbul'da dün başlayan ve kent genelinde etkili olan sağanak yağışın ardından İstanbul Valisi Davut Gül, son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül, yağışlar nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin yaralandığını belirterek kentte son 84 yılın en yüksek yağışının kaydedildiğini söyledi.
Vali Gül, olumsuz hava koşulları nedeniyle 15 Ekim Perşembe günü tatil edilen okullarda, 16 Ekim Cuma günü de eğitime ara verileceğini duyurdu. Kamuda idari iznin de devam edeceğini belirten Gül, şunları söyledi:
"Yarın da okullarımız tatil edildi. Öğrencilerimiz yarın da evde istirahat edecekler, bizler de cuma, cumartesi, pazar günü okullarımızı baştan sona elden geçirerek, pazartesi gününe sağlıklı bir şekilde eğitim ve öğretim görülebilecek bir duruma getirmiş olacağız."
İstanbul'da 14 Ekim Çarşamba günü başlayan sağanak yağış nedeniyle çok sayıda cadde ve sokakta su birikintileri oluştu, ulaşımda aksamalar yaşandı.
İstanbul Valiliğinin 14 Ekim akşamı yaptığı açıklamaya göre, saat 06.00-20.00 arasında AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezine 2 bin 518 ihbar ulaştı. Bu ihbarların 1.277'sini su baskınları, 15'ini heyelan, 47'sini ise mahsur kalma olayları oluşturdu.
Yağışların neden olduğu olumsuzluklara müdahale için 8 bin personel ile 2 bin araç ve iş makinesi görevlendirildi.
Valilik, olumsuz hava koşulları nedeniyle motosiklet ve benzeri iki tekerlekli araçların trafiğe çıkışını 14 Ekim saat 21.00'den itibaren ikinci bir talimata kadar yasakladı. Yetkililer, yurttaşlara zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu.
Kaynak: Haber Merkezi