Ankara’da ödenmeyen ücret, fazla mesai ücretleri ve tazminat alacakları nedeniyle günlerce eylem yapan, polisin müdahalesine maruz kalan Yıldızlar SSS Holding’e bağlı Doruk Madencilik işçilerine verilen sözler tutulmadı.
Doruk Madencilik işçileri, 28 Nisan’da hükümet temsilcileri, şirket yöneticileri ve işçi temsilcileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda verilen taahhütlerin yerine getirilmemesi üzerine yarın saat 11.00'de İçişleri Bakanlığı önünde toplanacak. Beypazarı Belediyesi tarafından Doruk Madencilik işçilerine tahsis edilen otobüsler iptal ettirildi. İşçiler aralarında imece usulü dayanışma ile para toplayarak otobüs tuttuklarını, ne olursa olsun haklarını almaya, tutulmayan sözlerin hesabını sormaya geleceklerini belirtti.
Bağımsız Maden-İş Sendikası, Doruk Madencilik tarafından Ankara’da yapılan ve 28 Nisan’da eylemi sonlandırdıktan sonra şirket tarafından kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, yeniden haklarını arayacaklarını duyurdu. İşçiler verilen taahhütlerin yerine getirilmemesini protesto etmek için bugün saat 11.00'de İçişleri Bakanlığı önünde toplanacak. İşçiler, garantörlük veren bakanlıklar ve SSS Yıldızlar Holding temsilcileri ile görüşme yapılmadan ve yaşanan mağduriyet giderilmeden Ankara’dan ayrılmayacak.
Bağımsız Maden-İş Sendikası resmi sosyal medya hesabından Beypazarı’ndan Ankara’ya gelecek olan işçilere Beypazarı Belediyesi tarafından Doruk Madencilik işçileri için tahsis edilen otobüslerin iptal ettirildiğini duyurdu. Sendika iptali "hükümet ve emniyet tarafından yapılan baskılar" olarak değerlendirdi.
Evrensel'e konuşan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Adem Dadaklı, “Bu belediyenin sarı sendikayla bağlantıları var zaten. Beypazarı’nda da bu yardımı göremedik. Durum belli, bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. İşçilerin parası ceplerine geçene kadar vazgeçmeyeceğiz. Biz Bağımsız Maden İş olarak işçilerin sonuna kadar yanındayız. İşçilerin öfkesi devam ediyor. Devlet araya girip söz verip tutmuyorsa bu işçinin öfkesi daha da artar. Daha fazla madenci aileleri ile Ankara’ya gelecek. İsterlerse otobüs vermesinler, istedikleri engeli koysunlar, yürüyerek geliriz yine geliriz. Geri adım atmak yok” dedi.
Maden işçisi Özhan kararlı olduklarını dile getirdi: “Emniyet tarafından baskılasınlar, hükümet baskılasın ne yaparlarsa yasınlar Ankara’dayız. Daha öfkeliyiz, bütün maaşlarımızı, tazminatlarımızı haklarımızı almadan dönmeyeceğiz. Kimsenin verdiği söze de inanmıyoruz. Hesaplarımıza yatacak o paralar. Yok o bakanlık garantör olmuş yok bu söz vermiş inanmıyoruz artık. ‘Garantörlükler’ bizim için söz konusu değildir artık. Verilen vaatlere, sözlere kanmayacak artık bu madenci. Bir kamyonun arkasına toplanır yine geliriz. Geri adım yok.”
Kaynak:Evrensel