Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Bursa Sirene Marine’de işçiler greve gidiyor!

Bursa’da Sirena Marine yat fabrikasında işçiler Dok Gemi-İş’in verdiği grev kararını oyladı. 894 işçi greve evet dedi; 3 Şubat’ta grev başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2025 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2025 08:36
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Sirene Marine’de işçiler greve gidiyor!

Bursa Orhangazi’de faaliyet gösteren Sirena Marine yat fabrikasında geçtiğimiz hafta sonuncusu yapılan Türk-İş’e bağlı Türkiye Liman Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikası (Dok Gemi-İş) ile patron arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden anlaşmazlık çıkmasıyla alınan grev kararı işçiler tarafından oylandı. 1200 işçinin bulunduğu fabrikada işçilerin büyük çoğunluğunun evet oyu kullanması ile alınan grev kararı, 21 Ocak Salı günü askıya çıkacak. İşveren tarafından olumlu bir adım atılmadığı takdirde işçiler 3 Şubatta greve çıkacak.

Orhangazi’de faaliyet gösteren ve Dünya’nın en büyük yat üretim işletmelerinden biri olan Sirena Marine’da Eylül ayında işveren ile sendika arasında başlayan görüşmelerin sonuncusu geçtiğimiz hafta yapılmış ve işçilerin talep ettiği iyileştirmeler, işveren tarafından kabul edilmemişti.

Dok Gemi-İş Sendikası, grev kararının alınacağını duyurması ile işçiler vardiya giriş çıkışlarında eylem yapmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.