Bursa'da iki gündür devam eden orman yangınları tüm müdahalelere rağmen henüz kontrol altına alınamazken Bursa Müftülüğü yağmur duası çağrısında bulundu.
Yangınlara hava destekli müdahalenin yetersiz olduğu ve gece görüşlü yangın söndürme uçaklarının olmaması eleştirilirken Bursa Müftülüğü, pazartesi sabahı Bursa Ulu Camii başta olmak üzere tüm camilerde, ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan kuraklık ve susuzluk nedeniyle yağmur duası programı düzenleyeceğini sosyal medya hesabından duyurdu.
Bursa Müftülüğü tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:
"Toprağın çatladığı, ormanlarımızın yandığı, tarlaların susuz kaldığı bu günlerde; rahmetin inmesi, bereketin gelmesi için eller semaya, gönüller duaya açılıyor. Kuraklığın pençesindeki şehirlerimizde, milletçe aynı niyazla kenetleniyor, rahmet ve bereket için yalvarıyoruz.
Yağmur için dua vaktidir. 28 Temmuz 2025 Pazartesi Ulu Cami ve tüm camilerimizde sabah namazı 04.50'de tüm halkımız davetlidir."
Kaynak: Haber Merkezi