Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Nilüfer'de kadınlar tüm gün dayanışma ruhunu büyütecekler.

Nilüfer Kent Konseyi'nin çağrısıyla bir araya gelecek olan kadınlar 8 Mart Çarşamba günü saat 14.00'de 29 Ekim Mahalle Muhtarlığı önünden kadın yürüyüşünü başlatacaklar. Saat 15:00’de de Nâzım Hikmet Kültürevi önünde kadınlar bir basın açıklaması gerçekleştirecekler.
Bu yılki 8 Mart yürüyüşü Bursa genelinde Inegöl'deki otobüs kazasında hayatını kaybeden 7 kadın işçi için sessiz olarak gerçekleşecek.
Basın açıklamasının ardından saat 16:00'da, 19. ve 20. yüzyılda yaşamış olan yazar Zabel Yesayan'ın hayat hikayesinden hareketle feminist bir tarihi anlatan, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun sahneleyeceği 'Zabel' isimli ücretsiz tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak.
BursaMuhalif.com