Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz'dan elçiliklere ziyaret

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2022 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2022 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz'dan elçiliklere ziyaret

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Ankara’da İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti Büyükelçiliklerini ziyaret etti.  

Dominik Cumhuriyeti’nden San Pedro de Macoris kenti ile ön kardeşlik protokolüne imza atan Büyükelçi Elvis Antonio Alam ile makamında bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, dostluk ve barış unsurlarını sağlam bir şekilde sürdürmek için sosyal, kültürel, ekonomik alanda yapılacak ortak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Başkan Türkyılmaz, daha sonra Hollanda Ankara Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate’in ardından İtalya’nın Calabria bölgesine bağlı San Sostene kenti ile kardeş şehir olma konusunda girişimde bulunduğu İtalya Büyükelçiliği’ni de ziyaret etti. 

Ziyaretlerin gündemi Marmara Denizi’ni tehdit eden müsilajın yanı sıra yeniden mavi ve temiz bir Marmara için Mudanya kıyılarının “Mavi Sit” ilan edilmesi adına yapılan çalışmalar ve Mudanya’da kurulacak bilimsel dalış okulu oldu. İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ile makamında bir araya gelen Türkyılmaz, “Prof. Francesco Luigi Cinelli’nin bilimsel danışmanlığını yaptığı Calabria Bölgesi kıyı ve deniz hattı temizleme ve düzenleme projesinin bir benzerini Mudanya kıyı ve deniz hattı için düşünüyoruz. Bu kapsamda diğer çevre dostu ülkeler ile ortak uluslararası bir çalışma yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 
Başkan Hayri Türkyılmaz, SHP geçmiş dönem Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın ile bir araya gelerek Mudanya Deniz Çalıştayı sonrası gerçekleştirilen temaslar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

İHA

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.