Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Karaağız’daki santralın yaratacağı tahribata, mahkemeden ders gibi karar

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2019 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2019 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com

Mahkeme, Bursa Büyükorhan’a bağlı Karaağız köyüne yapılması planlanan biyokütle enerji santralına ilişkin imar planlarını durdurdu. Köylüler hâlâ santrala karşı gece gündüz çadırda nöbette.

Köylülerin santral projesine karşı açtığı 3 davadan ikincisinden de karar çıktı. Bursa 2. İdare Mahkemesi kararında, yöre halkının tarım ve hayvancılık faaliyetlerini anımsattı. Santralın kurulması durumunda su temini sıkıntıları yaşanabileceğini belirtilen kararda, santralın kurulmasıyla bölgedeki korunması gereken nadir ekosistemin zarar göreceğine dikkat çekildi. 

Ayrıca kararda “bölgedeki endemik türler ile antik yerleşim alanı gibi kültür varlıkların zarar görebileceğinin anlaşıldığı” vurgulandı. Mahkeme, 14 Mart’ta oybirliğiyle aldığı kararla imar planlarının açıkça hukuka aykırı buldu ve uygulanması durumunda telafisi güç zararlar doğuracağını belirterek durdurdu. 

Bursa İdare Mahkemesi de İl Toprak Koruma Kurulu’nun santralın kurulması için tarım arazilerinin tarım dışı amaçlı kullanılmasına onay veren kararını 28 Şubat’ta oybirliğiyle durdurmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet/Hazal Ocak

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.