Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Emek Partisi Mudanya İlçe Örgütü: Selin yarattığı zararlar karşılanmalıdır

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2023 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2023 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com

Emek Partisi Mudanya İlçe Örgütü geçtiğimiz günlerde Bursa’da yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklama yaptı.

Emek Partisi Mudanya İlçe Başkanı Efrail Öztürk imzalı yapılan açıklamada, “Selin yarattığı zararlar karşılanmalı” çağrısında bulundu.

Zeytin hasadına denk gelen yağmur bahçelerin zarar görmesine yol açtı

Aralıksız olarak önce şiddetli lodos arkasında devam eden yağmur zor durumda olan zeytin üreticilerinin de zarar görmesine yol açtığını söyleyen Öztürk, “Bu yıl zeytinde zaten yeterince ürün olmadığını ürünlerinin geri kalanında lodos ve yağmurdan olumsuz etkilendiğini ifade ediyorlar.  Kırsal mahallelerde özellikle zeytin ağaçlarının hasar gördüğünü ifade eden üreticiler vakit geçirmeden hızla bu zararların tespit edilerek üreticilerin desteklenmesi gerektiğini söylüyorlar. Yaşanan sel ve dolu felaketi evleri, işyerleri, tarım arazileri zarar gören üreticiler yalnız bırakılmamalıdır” dedi.

Alınmayan önlemler.. yapılan hamasi açıklamalar.. 

Bölgeye bu düzeyde yağan her yağmurda neredeyse aynı fotoğrafların ortaya çıkmasına neden oluyor diyen Öztürk, “Bundan ders çıkarmayan başta Büyükşehir ve yerel yöneticiler bölgeye yaptıkları ziyaretlerle yaraların sarılacağını ifade ediyorlar. Peki, Mudanya’da yaşayan halk ve üreticiler her yağmur da bunu yaşamaya mahkûmu mudur? Kentlerin planlaması ve altyapıdan sorumlu olan yöneticilerin görevlerini ihmal etmeleri her seferinde yağmurun felakete dönüşmesine neden olmaktalar. Kentin tarihinden beri oluşan derelerin temizlenmesi ıslah edilmesi bir yana üzerine yeni binaların yapılması için izin verenlerin sorumluluğu da ortadadır.  Bu nedenle görevlerini yerine getirmeyen sorumlu olan yöneticilerden hesap sormaya devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.