Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun’un silahlı bir saldırı sonucu öldürülmesini protesto eden, mesai yerine eylem yapan doktorlar Setbaşı’nda bir araya gelerek, Heykel Atatürk Anıtı’na siyah balonlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü.

Yürüyüşün ardından basın açıklamasını okuyan Bursa Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Aydın, “Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Yüreğimiz acı ve öfkeyle dolu. Meslektaşlarımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınıyoruz” dedi.
Şiddete uğrayan sağlık çalışanları için şiddet hattı kurmak zorunda kaldıklarını dile getiren Aydın, “Sağlıkta şiddeti önlemek için yarın çok geç olmadan, sahici adımlar atmaya başlayın diye haykırdık, ciddiye almadılar. Açıklamalar, eylemler, toplantılar yatık, Sağlık Bakanlığı’nın önünü aşındırdık, Meclis Komisyonu’nda sunumlar yaptık, ciddiye almadılar” diye konuştu.
Türkiye’de bütün sağlık kurumlarının yasta ve isyanda olduğunun altını çizen Ertuğrul Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürekli olarak şiddete uğradığımız, dövüldüğümüz, vurulduğumuz hastane binalarına girmiyoruz. Bu sabah mesleğine saygı duyan tüm meslektaşlarımızla ve sağlık personeli ile birlikte mesai başlangıcında hastane bahçelerinde toplandık, saygı duruşunda bulunduk, basın açıklaması ve yürüyüşler yapıyoruz. Yüreğimiz acı ve öfke dolu, meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini şiddetli kınıyoruz.”
Basın açıklamasının ardından yürüyüşe katılan doktorlar, ellerinde taşıdıkları siyah balonları gökyüzüne bıraktı. Eylem, Atatürk heykeline siyah çelenk bırakılmasıyla sona erdi.
(Tuğçe İçöz)
[gallery ids="7239,7240,7241,7242,7243"]