Geçtiğimiz hafta gazeteci İbrahim Öge ve ihaleci Nurettin Kutlucan'ın yolsuzlukları hakkında yazdığı yazının ardından daha sonradan aralarında ihaleci Nurettin Kutlucan'ın torunun da olduğu anlaşılan kişilerce saldırıya uğrayan gazeteci Mehmet Ali Yılmaz, Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu tarafından ziyaret edildi.
Yıldırım Belediyesi'nin ihalelerini alan Nurettin Kutlucan ve yaveri gazeteci İbrahim Öge hakkında yolsuzlukları gün ışığına çıkaran yazılar yazan Mehmet Ali Yılmaz, Öge'nin ithamlarına da maruz kalmıştı. Haber alma özgürlüğü, ifade ve düşünce özgürlüğüne yapılan bu hain saldırıyı kınamak için Gazete Bursa'da Yılmaz'a ziyarette bulunan Av. Kemal Özgür Yetkin, Av. Arzu Sertan ve Av. Mustafa Aydın, konuyla ilgili dava süreci başladığında avukat olarak davanın peşinde olacaklarını da söylediler.
Yılmaz'ın Öge ve Kutlucan hakkında yazdığı son yazının bir parçası şu şekildeydi:
'Hatırlatalım, daha önce eski Başkan Özgen Keskin dönemlerinde Yıldırım Belediyesi’nin asfalt, çöp toplama ve park-bahçe bakım işlerini sürekli hep kendisi alan Nurettin
Kutlucan, Yıldırım Belediyesi’nin helal süt emmiş, dürüst, yeni başkanı İsmail Edebali göreve geldikten sonra kapının önüne konuyor ve yapılan son ihaleyle bu işler yeni parayla 28 milyon 500 bin, eski parayla tam 28 trilyon 500 milyar daha eksiğine başka firmalara veriliyordu!..
Sevgili okurlar boru değil, tam 28 buçuk trilyondan, yaklaşık 15 milyon dolardan bahsediyorum üstelik de sadece 3 kalem işten elde ediliyor bu tasarruf!'