Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

BES Bursa: Göç İdaresi Başkanlığı’nda kariyer hakkının gasp edilmesine son verilsin!

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2024 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
BES Bursa: Göç İdaresi Başkanlığı’nda kariyer hakkının gasp edilmesine son verilsin!

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bursa Şubesi, Göç İdare Başkanlığı’nda kariyer haklarının gasp edilmesine karşı bir basın açıklaması düzenledi. 

BES Bursa Şubesi yaptığı basın açıklaması ile Göç İdaresi ve GGM’lerde görevde yükselme sınavı açılmasına yönelik taleplerini dile getirirken, '11 yıldır var olan bir kurumda anayasal bir hak olan; eşit, liyakate dayalı bir kariyer hakkı ortadan kaldırıldığını' söyledi.

Ülkemizde demokratik ve anayasal haklar giderek yok sayılmakta, emekçilerin özlük ve mali haklarına yapılan saldırılar gün geçtikçe artmaktadır vurgusu yapılan açıklamada, “Kamu kurumlarının adeta bir kanunsuz kasaba gibi yönetildiği; liyakatin, halka hizmete dayalı bir görev bilincinin yerini torpilin ve menfaatçiliğin aldığı, kuralsızlığın kanun olduğu, hukukun anayasanın ortadan kaldırıldığı bir ahlaki çürüme süreci yaşamaktayız. Anayasa ile güvence altına alınmış eşit, liyakat esasına dayalı bir kariyer hakkı hiçe sayılmış; mülakat ve kuralsız atamalarla, vekâlete dayalı bir idarecilik anlayışıyla hukukun değil siyasetçinin emrinde bir idareci profili yaratılmıştır" denildi.

"Göç İdaresi Başkanlığı kendi yönetmeliğine uymamakta"

Hukuksuzluğun, anayasa tanımazlığın en çok ve en ağır bir şekilde yaşandığı kurum Göç İdaresi Başkanlığı ve bağlı Geri Gönderme Merkezleri olduğu ifade edilen açıklamada, “11 yıldır var olan bir kurumda anayasal bir hak olan; eşit, liyakate dayalı bir kariyer hakkı ortadan kaldırılmıştır. 11 yıl önce göreve genç yaşlarında başlayan Göç İdaresi ve Geri Gönderme Merkezi emekçileri orta yaşlarına gelmiş, ancak 11 yıldır Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı açılmamış, kariyer hakları gasp edilmiştir. İhtiyacı karşılamayan bu yönetmelikte bile Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınav hakkı tanınmaktadır. Ancak Göç İdaresi Başkanlığı kendi yönetmeliğine uymamakta, vekil olan ve her an görevden alınma korkusuyla yaşayan idarecilerle kurum kanunsuz bir şekilde yönetilmektedir. Ve istenen de tam olarak bu kanunsuzluk hali ve hukuka değil siyasete tabi bu idarecilerdir” denildi.

"Bu gaspa son verin"

Uygulanan politikaların neticesinde, yıllardır büyük bir göç sorunu yaşayan ülkemizde Göç İdaresi ve GGM’ler ülkemizin güvenliğini sağlayan asli kurumlar haline gelmiştir denilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı, “Yaşanan insani krizin ortasında büyük bir özveriyle çalışan emekçilere mesleki hayatlarında hiçbir kariyer şansı tanınmaması, çoğunluğu genç olan Göç İdaresi ve GGM emekçilerinde çalışma hayatında geleceksizlik, amaçsızlık ortaya çıkarmakta ve sarf edilen emeklerin boşa olduğu inancını yaratmaktadır. Büro Emekçileri Sendikası olarak; Göç İdaresi Başkanlığını Anayasaya, yasalara ve kendi yönetmeliğine uygun davranarak bu gaspa son vermeye, ivedilikle Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı açmaya çağırıyoruz. Bu gaspa karşı bir mücadele programıyla, her Göç İdaresi Müdürlüğü ve her GGM’de, işyeri işyeri eylemlerimizle sesimizi yükselteceğimizi ilan ediyoruz.”

Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.