Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu bugün başladı. Kongre, eski Kenan Evren Lisesi arsasında gerçekleştirilirken, sarı-lacivertli camianın gündeminde başkanlık seçimi var.
Genel kurulun ilk gününde başkanlık divanı seçimi yapılacak, yönetim ve denetim kurulu raporları okunacak. Ardından söz almak isteyen üyeler konuşmalarını gerçekleştirecek. Daha sonra mevcut başkan Ali Koç ve başkan adayı Sadettin Saran, süre kısıtlaması olmadan genel kurula hitap edecek.
Yarın ise kongrenin en kritik bölümü başlayacak. 49 bin 268 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu seçimde, 30 bin civarında katılım bekleniyor. Bu sayının, 2018’de 21 bin 350 ve 2024’te 27 bin 489 kişinin oy kullandığı rekoru geride bırakması öngörülüyor.
Oy verme işlemi 21 Eylül Pazar günü saat 10.00-17.00 arasında 50 sandıkta yapılacak. Sandıklar toplu şekilde açılacak ve divan başkanlığının gözetiminde oylar sayıldıktan sonra Fenerbahçe’nin yeni başkanı açıklanacak.
Mevcut başkan Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün başında 4. dönem için üyelerden destek isterken, Sadettin Saran ise Fenerbahçe’nin 34. başkanı olmak için kongrede yarışacak.
Kaynak: Haber Merkezi