İktidara yakınlığıyla bilinen gazetecilerden Fuat Uğur, sosyal medya hesabından Oktay Saral'ın görevden alındığını iddia etti.
Uğur sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:
“Sevgili Oktay Saral’ın görevden alındığını duydum.
Sempati duyduğum Cumhurbaşkanı danışmanlarından biri kendisi.
Çok üzüldüm.
Kuşkusuz devletler arası çıkarlar ve ilişkiler, kişi bağlamından uzak değerlendirilmeli ama bu ilişkilerin taraflarından biri de meseleleri kişiselleştirmemeliydi.
Eğer devlet içinden biri olduğu için deniyorsa şayet, Azerbaycan Devlet Ajansı’nın yayınladığı o Türkiye yorumunu okuduktan sonra Türkiye’nin de o ajansın başındaki kişinin görevden alınmasını istemek hakkı.”
Sevgili Oktay Saral’ın görevden alındığını duydum. Sempati duyduğum Cumhurbaşkanı danışmanlarından biri kendisi. Çok üzüldüm. Kuşkusuz devletler arası çıkarlar ve ilişkiler, kişi bağlamından uzak değerlendirilmeli ama bu ilişkilerin taraflarından biri de meseleleri kişiselleştirmemeliydi. Eğer devlet içinden biri olduğu için deniyorsa şayet, Azerbaycan Devlet Ajansı’nın yayınladığı o Türkiye yorumunu okuduktan sonra Türkiye’nin de o ajansın başındaki kişinin görevden alınmasını istemek hakkı.
— Fuat Uğur???????? (@FUATUGUR) October 25, 2026
Ardından, gazeteci Talat Atilla, Saral'ı aradığını söyleyerek sosyal medya hesabından konuşmalarını aktardı:
"Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral Beyefendi’yi aradım.
'Görevden alındınız mı' diye sordum.
'Evet. Biz makamlarla kaim değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımız göreve getirdi, kendisinin talimatıyla ayrıldım. Kimseye kırgınlığım yok' dedi.
'Azerbaycan’la ilgili açıklamalarınız nedeniyle mi' diye sordum.
'Evet, öyle görünüyor' karşılığını verdi.
Ardından şu ifadeleri kullandı:
'Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın başarısıdır.'"
ÖZEL- OKTAY SARAL’DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: “AZERBAYCAN SÖZLERİM NEDENİYLE GÖREVDEN AYRILDIĞIM GÖRÜNÜYOR” Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral Beyefendi’yi aradım. “Görevden alındınız mı?” diye sordum. “Evet. Biz makamlarla kaim değiliz. Sayın Cumhurbaşkanımız göreve getirdi, kendisinin talimatıyla ayrıldım. Kimseye kırgınlığım yok.” dedi. “Azerbaycan’la ilgili açıklamalarınız nedeniyle mi?” diye sordum. “Evet, öyle görünüyor.” karşılığını verdi. Ardından şu ifadeleri kullandı: “Önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın başarısıdır.”
— Talat Atilla (@TalatAtilla) October 25, 2026
Kaynak: Haber Merkezi