Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

CHP'nin Yozgat’ta “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi başladı

İmamoğlu’nun serbest bırakılması talebiyle her hafta sonu Türkiye’nin farklı bir ilinde düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi bugün Yozgat’ta yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2025 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2025 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
CHP'nin Yozgat’ta “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi başladı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması talebiyle her hafta sonu Türkiye’nin farklı bir ilinde düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi bugün Yozgat’ta yapılıyor.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması için düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin ikinci adresi Yozgat oldu. CHP Genel Başkan Özgür Özel'in katılımıyla Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen miting başladı. 

Miting öncesi Yozgatlı çiftçiler traktörleriyle CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i karşılamak için toplandı. Özel, konvoy oluşturan çiftçilerle buluşarak miting alanına giriş yaptı.

İmamoğlu'nun mesajı okundu

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Ekrem İmamoğlu’nun mesajını okudu:

“Hiç kimse Yozgat’ı kendi kalesi gibi görmesin. Yozgat, ne bir partinin ne de bir şahsın kalesidir; Yozgat, Cumhuriyetin kalesidir. Demokrasinin ve milli egemenliğin kalesidir.

Adaletten ve demokrasiden yana tavır alan tüm Yozgatlılara teşekkür ediyorum. Eylemleriyle simge haline gelen değerli çiftçilerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Onlar, traktörleriyle artık ‘dert ekip borç biçmek’ değil, ‘demokrasi ekip adalet biçmek’ için yola koyuldular.

Hizmetleriyle, icraatlarıyla milletin gönlüne giremeyen bu iktidarın ömrü tükenmiştir. Demokrasiyi ve hukuku hiçe sayan bu anlayışın artık meşruiyeti kalmamıştır.

Türkiye bu halde yoluna devam edemez. Rakiplerini hukuk dışı yollarla saf dışı bırakmaya çalışarak koltuğunu korumaya çalışan bir iktidarla ekonomi de yönetilemez. Böyle bir iktidarla Türkiye, dünyada güçlü ve etkili bir ülke olamaz. Halkının hakkını da savunamaz.”

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.