Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

İstanbul’dan Antakya’ya uzanan bir umut hikayesi: 'Asi’nin Tersine'

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2026 15:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2026 15:39

Sezen Kaya’nın ilk romanı Asi’nin Tersine, yazarın doğup büyüdüğü Antakya’nın hafızasına, insanlarına ve 6 Şubat depremlerinin ardından yaşadığı büyük yıkıma uzanıyor.

Kaya’nın çocukluğunda babaannesinin çiçekli balkonunda başlayan çiçek yolculuğu, roman boyunca sürüyor. Antakya’nın 6 Şubat’ta yaşadığı depremin izleri ve etkileri, birden fazla yaşam katmanında, sade ve akıcı bir dille anlatılıyor.

İstanbul’un Levent semtindeki “profesyonel” iş dünyasının yüksek plazalarında başlayan hikaye, Asi Nehri’nin denize döküldüğü Samandağ’da son buluyor.

Roman boyunca Antakya arka planda varlığını korurken karakterlerin dünyaya bakışları, büyük felaketin telafisi mümkün olmayan sonuçları ve “küçük insan” üzerinde bıraktığı derin yaralar samimi ve gerçekçi bir anlatımla okuyucuya aktarılıyor.

Kurtuluş caddesinde bir çiçekçi ve bir mimarın yaşamı etrafında şekillenen umut dolu bir kitap Asi’nin Tersine. Aslında roman, Antakya’nın alçakgönüllü asaletini, depremin insanlarda yarattığı yıkıcı etkiyi ve Antakyalıların birbirlerine tutunarak, dayanışma içinde bu büyük felaketin üstesinden gelme çabalarını anlatıyor.

Başarılı genç bir Endüstri Mühendisinin, evli iki çocuklu bir kadının kaleminden çıkan bu romanı okumak Antakyalı’lara ve herkese iyi gelecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.