Karadeniz Teknik Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi İlayda Zorlu’nun, 17 Nisan Cuma günü polis olan babasına ait beylik tabanca ile intihar ettiği öne sürüldü. Zorlu'nun başta 8 Mart olmak üzere katıldığı üniversite eylemleri nedeniyle ailesinin polis tarafından arandığı, ailenin de İlayda Zorlu'yu tehdit ettiği iddia edildi.
Zorlu'nun 17 Nisan günü ölümünün ardından pek çok kentte eylemler düzenlendi. İstanbul'da eylemlere katılan iki üniversite öğrencisi tutuklandı.
Bursa'da da Uludağ Üniversitesi Öğrenci Kolektifi bugün Zorlu için Fomara Meydanı'ndaydı. "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz, İlayda'nın katilleri hesap verecek" pankartıyla düzenlenen açıklamada, gençlerin sistematik olarak hedef haline getirilmesi protesto edildi. Yapılan açıklamada, "Bugün sizin geleceğiniz için güçlendiriyoruz dediğiniz aileleriniz, bir arkadaşımızın hayatına mal oldu. Gençlerin bir bir katledildiği bir gelecek mi inşa etmek istiyorsunuz? Yapamazsınız!" denilerek aileler üzerinden gençlere baskı kurulmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Kaynak: Haber Merkezi