CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da cuma namazının ardından beraberindeki Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile birlikte açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, “Değerli arkadaşlar, bir kez daha hem Manisa yerel basınına, yereldeki ulusal basının temsilcilerine, hem de dışarıdan gelip burada bir haftadadır bizi takip eden basın emekçilerine teşekkür ediyoruz. Manisa’nın yasını Türkiye’ye duyurdunuz. Türkiye’nin taziyesi de Manisa’ya sizler sayesinde taşındı. Büyük emek verdiniz. Bizimle birlikte gündüz, gece uyumadan çalıştınız. Bizim normal programımızda bugün öğlen saatlerinde Memleket Partisi’ni, Sayın Genel Başkan Muharrem İnce’yi ziyaret etmek vardı. Hatta o da şöyle demişti, gün cuma olunca, ‘Biraz erken gelin. Birlikte yemek yeriz, cumaya da beraber bizim orada gideriz’ demişti. Kendisi Grup Başkanvekiliyken zaman zaman Meclis’te cumaya birlikte giderdik, ben eşlik ederdim. Ben de büyük bir memnuniyetle kabul etmiştim. Programımız öyleydi. Ancak Ferdi Başkanımızın vefatıyla bütün programlar iptal olunca cumayı burada, bizim memleketimizde birlikte kılmak nasipmiş. Böyle yaptık. Şimdi de kabri ziyaret edeceğiz, aileyi ziyaret edeceğiz” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılacak seçimlere ilişkin soruya yanıt veren Özel, şöyle konuştu:
“Arkadaşlar, biz belediye meclis grubumuzu buradaki mevlitten sonra topladık. Arkadaşlara ‘Sizin bu konudaki görüşlerinizi duymak isteriz’ dedik. Çünkü pazartesiye kondu. Ben de buradan ayrılacağım. Ardından da Bayburt’a, oradan Üsküdar’a mitinglere gideceğim. ‘Görüşlerinizi duymak isteriz’ dedik. Herkes Ferdi Başkan’la anılarını anlattı. 58 arkadaşımız birden dediler ki, ‘Pazartesi günü biz sizden bir isim duyarız, emanetiniz namusumuzdur. Kimi söylüyorsa partimiz, biz o arkadaşımızı seçeriz. Bugün ne isim konuşabiliriz, ne de herhangi bir talep söyleriz.’ Ki bütün arkadaşların birden değerlendirmesi, ‘Bu vakitten sonra Ferdi’nin hatırası önünde saygılı davranacak, ailesine sahip çıkacak, Ferdi’nin hayallerini gerçekleştirecek birine ihtiyaç var. Onu partimiz görevlendirir, biz sahip çıkarız’ dediler. Biz de teşekkür ettik. Gözyaşları içinde ve son derece duygulu bir toplantıydı zaten. İşin o kısmını arkadaşlar öyle çözümlemeyi tercih ettiler. Teşekkür ediyorum.”
Her şeyin ortaya çıkarılmasını ben de bekliyorum
Özel, “Manisa’da süren soruşturma hakkında yeni bir gelişme var mı” sorusunu ise şu sözlerle yanıtladı
“Bende yok. Ben de yakından takip ediyorum. Oldukça da zaten sizinle hem Başsavcılık hem de Adalet Bakanlığı paylaşıyor. Biz de yakından takip ediyoruz. En titizlikle sürdürülmesini ve her şeyin ortaya çıkarılmasını ben de bekliyorum. Teşekkür ediyoruz.”
Kaynak: Haber Merkezi