Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Deniz Göktaş hakkında 1 yıl 7 ay hapis ve tahliye kararı

"Ölü Deniz" isimli stand-up gösterisi nedeniyle 88 gündür tutuklu bulunan Komedyen Deniz Göktaş, bugün hakim karşısına çıktı. Göktaş hakkında 1 yıl 7 ay hapis ve tahliye kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2026 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2026 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
Deniz Göktaş hakkında 1 yıl 7 ay hapis ve tahliye kararı

Komedyen Deniz Göktaş’ın ilk kez hakim karşısına çıktığı dava öncesi İstanbul Adliyesi’nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Adliye binasına basın kartı bulunan gazeteciler, milletvekilleri, avukatlar ve duruşması bulunan kişiler alınırken vatandaşların girişine izin verilmedi. Duruşmanın görüleceği salonun bulunduğu koridor da bariyerlerle kapatıldı.

“Ölü Deniz” adlı stand-up gösterisinin ardından yurt dışı tatilinden dönerken havalimanında gözaltına alınan ve 3 Temmuz’da tutuklanan Göktaş, 88 gündür cezaevinde. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Karatepe Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Göktaş hakkında üç ayrı suçlamadan 2 yıl 2 aydan 12 yıl 2 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Savcılık ceza ve tahliye talep etti

Göktaş’ın ve avukatının savunmasının ardından savcı, Göktaş’ın “utangaç diktatör” esprisinin tamamını okuyarak bu söylemin eleştiri sınırlarını aştığını ve hakaret suçunu oluşturduğunu iddia etti. Oruç tutan canlı bomba, dini kitaplar ve haşema esprilerinin ise “halkın dini değerlerini aşağıladığını” savundu. CİMER şikâyetlerini de gerekçe gösteren savcı ayrıca, Daltonlar esprisiyle “suçu ve suçluyu övme” suçunun işlendiğini de iddia etti. Tüm bu suçlamalar kapsamında Göktaş’ın cezalandırılmasını ve verilecek hükümle birlikte tahliye edilmesini talep etti.

Göktaş, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı özellikle haşema esprisiyle ilgili suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özeri’nin yetkilendirdiği avukat, Göktaş’ın cezalandırılmasını talep ederken, Göktaş’ın avukatı Aslan ise, savcının mütalaasını kabul etmediklerini, tahliye talebine teşekkür ettiklerini ancak beraat talep ettiklerini söyledi.

Aranın ardından karar açıklandı. Mahkeme, Deniz Göktaş'ın tahliyesine karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.