Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Korteks'te iş kazası: İşçinin üç parmağı silindire sıkıştı, sadece kemik kaldı

Zorlu Holding’in sahibi olduğu Korteks’te meydana gelen iş kazasında bir işçinin üç parmağı ağır hasar gördü. Yaklaşık 1300 işçinin çalıştığı fabrikada son aylarda üretimde daralma gerekçesiyle çok sayıda işçi işten çıkarılmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2026 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2026 22:58
Kaynak: Evrensel
Korteks'te iş kazası: İşçinin üç parmağı silindire sıkıştı, sadece kemik kaldı

Bursa'da Zorlu Holding'in sahibi olduğu polyester iplik üretimi yapan Korteks'te iş kazası gerçekleşti. İşçilerin son dönemde üretim yoğunluğundan ve ağır çalışma koşullarından yakındığı fabrikada bugün bir işçinin 3 parmağı makineye sıkıştı. Üretim bölümünde isminin Levent olduğunu öğrendiğimiz işçinin, makine toplanmasından dolayı silindire sarma yaparken elinin sıkışması sonucu 3 parmağı büyük hasar görürken orta parmağı kemiğe kadar sıyrıldı; diğer iki parmağı da kullanılmaz hale geldi.

Teksif sendikasının yetkili olduğu ve 1300 işçinin çalıştığı fabrika daha önce sendikanın satış sözleşmesini imzaladığı grev ve ardından patronun işçi çıkarmasıyla gündeme gelmişti. Fabrika son aylarda 'üretimde daralma' gerekçesiyle onlarca işçiyi işten çıkarırken bu çıkarmayla sendika yönetimine muhalif olanları ve yüksek kıdemlileri kapı önüne koymuştu.

Kaynak: Evrensel

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.