TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu’nun düzenlediği VI. Kent Sempozyumu “Direnen Kent Mi Bursa” başlığıyla Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) başladı.
Açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, kentsel ve doğal çevrede siyasi iktidar ve rant baskısıyla büyük tahribatların oluştuğuna dikkat çekerek, TMMOB olarak Bursa’nın talan edilmesine karşı her zaman mücadele içinde olduklarını ifade etti.
Düzenledikleri sempozyumla yerel seçimlere ramak kala, kent yöneticilerine yol gösterici olmak istediklerini belirten Şimşek, Bursa’nın sorun ve çözümlerini hep birlikte ortaya koyacaklarını söyledi.
Program boyunca kent suçları, depremsellik temelinde kent yapılaşması, kentli hakları üzerine oturumlarla sürecek.
Sempozyum programı şöyle: