Bursa'da seçim çalışmalarına hız veren İYİ Parti'de hedef en az 6 milletvekilliği. Kurumsal İlişkiler Başkanı İbrahim Erdoğan ile birlikte BursaMuhalif Gazetesi'ni ziyaret eden İYİ Parti Birinci ve İkinci Bölge Milletvekili Adayları, saha çalışmalarından seçmenin beklentileri ve seçim tahminlerine kadar bir dizi önemli açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti Bursa Birinci ve İkinci Bölge Milletvekili Adayları, tam kadro medya ziyaretlerine başladı. Bursa Muhalif Gazetesi'ni de ziyaret eden İYİ Parti adayları, sahada gözlemledikleri hava ve seçim çalışmalarına ilişkin önemli mesajlar verdi.
Seçmende ciddi bir değişim talebi olduğunun altını çizen İYİ Parti Bursa İkinci Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, her iki bölgeden toplamda en az 6 milletvekili çıkarabileceklerini söyledi.
Toktaş, şöyle konuştu:
"Bursa’da üye bazlı yapılan ön seçim parti tabanımızda çok yüksek bir memnuniyet oluşturduğu gibi kamuoyunda da bu demokrasi vurgusunun çok önemli katkılarını görüyoruz. Biz İYİ Parti olarak Bursa’da en kötü ihtimalle 5 milletvekili çıkaracağımızı, bu sayıyı İkinci Bölge’de de 3 yaparak 6 milletvekiline çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Üstü de olabilir. Ben alt limitlerden söz ediyorum."
Toktaş, vatandaşın mevcut iktidar ve sistemden memnuniyetsizliğinin sandığa beklentilerinde üzerinde yansıyacağını söyledi ve ekledi:
"Uzun süredir sahadayız. Ben de uzun yıllardır siyasetin içindeyim. Vatandaşın bakışından, duruşundan, ilgi ve alakasından yola çıkarak söyleyebilirim ki çok farklı bir seçim olacak. Vatandaşımız mevcut durumdan hiç memnun değil. Bu sistemden de kurtulmak istemektedir. Bunun da sandıkta yansımasının beklentilerin üzerinde olacağını düşünüyorum. 15 Mayıs’ta farklı bir Türkiye’ye hep birlikte uyanacağız."
Toktaş'ın dile getirdiği seçim hedefinin gerçekleşeceğine inandıklarını vurgulayan İYİ Parti Bursa Birinci Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Selçuk Türkoğlu ise, bir süre önce yapılan anketleri hatırlattı. Seçmendeki değişim talebine dikkat çeken Türkoğlu, şunları söyledi:
"Bursa için yapılan güvenilir anketlerde İYİ Parti İkinci Bölge’de yüzde 23, Birinci Bölge’de ise yüzde 19 görünüyordu. Ortalaması yüzde 20’nin üzerinde bir oy oranı. Şu anda da ciddi bir hava yakalamış durumdayız. Alanda ağır bir değişim talebi var. Ciddi de bir huzursuzluk var. 21 yılda toplumu, ülkeyi, devleti AKP iktidarının getirdiği bir nokta var. Bu nokta bütün verileri ile iflas etmiş bir nokta."
Seçmenin bu seçimde bir sistem seçimi yapacağını söyleyen Türkoğlu, şöyle konuştu:
"Bunların çözüm yolları ile birlikte kurtuluşun nasıl olacağını vatandaşa anlatıyoruz. Bu ucube sistemin memleketi bu hale getirdiği ve sistem değişikliğinin bu seçimin en öncelikli konusu olduğunu, milletin isimleri seçmekten ziyade bir sistem seçimi yapacağı noktasında bir bilincin kamuoyunda oluştuğunu görüyoruz."
Aynı zamanda İYİ Parti'nin Eğitim Politikaları Başkanı olan ve Altılı Masa'ının eğitim politikalarının belirlenmesinde ciddi katkılarda bulunan Bursa 1. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Sevinç Atabay'ın açıklamaları da dikkat çekti.
Köy okullarının yeniden açılmasından 4+4+4 sisteminin kaldırılmasına kadar önemli mesajlar veren Atabay, şöyle konuştu:
"Eğitim zihnin özgürleşmesidir. Bizim zihnimize 20 yılda ipotek kondu. Çocuklar ve gençler özgür zihinlerle yetişemiyorlar. Cumhuriyet’in 100. Yılında özgürlükçü, yenilikçi, çoğulcu ve katılımcı bir topluma ihtiyaç var. Eğitim de bunun temelidir. İlk işimiz köy okullarını açmak. Bunun için tespitlere başladık bile. Yaklaşık 11 bin köy okulunu hemen açmak gerekiyor. ‘Köyde çocuk kalmadı’ diyorlar. Madem köyde çocuk yok taşımalı eğitim nedir? Köyde çocuk yoksa 784 bin çocuğu nereye taşıyorsun? Yerinden eğitim ve kız çocuklarının eğitimi çok önemli. 4+4+4 sistemini hemen sonlandırmak istiyoruz. 197 ülkede ilkokul 5 ve 6 yılken biz hangi veriyle 4 yıl yaptığımızı Milli Eğitim Bakanlığı açıklayamadı."
İş dünyasında önemli yöneticilik pozisyonları üstlenen İYİ Parti Bursa 2. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı Orhan Özer ise mevcut sanayi yatırımlarının durumu ve verimlilik ilişkisine yönelik önemli tespitlerde bulundu. Türkiye sanayisinin verimlilik anlamında yüzde 70'in altında olduğunu belirten Özer, "Düşünsenize parasını ödediğiniz yatırımın çıktısını alamıyorsunuz" dedi. Özer, hiç para harcamadan, sadece doğru eğitimle verimliliğin yüzde 20 arttırılabileceğini ve bunun da Türkiye ekonomisine yaklaşık 60 milyar dolarlık bir katkı sağlayacağını söyledi.
Haber Merkezi