Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

İYİ Parti Bursa'dan Karacabey Belediye Başkanı Karabatı'ya tepki

Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı’nın istifa etmesine İYİ Parti’den tepki geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2025 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2025 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
İYİ Parti Bursa'dan Karacabey Belediye Başkanı Karabatı'ya tepki

Karacabey Belediye binası önünde yapılan eylemde Karabatı’nı AKP saflarına geçme niyeti, yalnızca siyasi ahlaka değil, aynı zamanda Karacabeyli hemşerilerimize yapılan açık bir ihanettir denildi.

Karacabey halkının iradesiyle, İYİ Parti rozetini taşıyarak Belediye Başkanlığına seçilen Fatih Karabatı İktidar Partisi’ne geçme niyetiyle partimizden istifa etmiştir denilen açıklamada, “Bize göre; Karabatı’nın 23 yılda ülkemizi batırma noktasına getiren, Cumhuriyet değerlerini bir bir yok ederek Türkiye’yi ucube bir tek adam sultasına teslim eden AKP saflarına geçme niyeti, yalnızca siyasi ahlaka değil, aynı zamanda Karacabeyli hemşerilerimize yapılan açık bir ihanettir. Çünkü; Fatih Karabatı, İYİ Parti çatısı altında değişim ve adalet vaatleriyle Karacabeylilerin karşısına çıkmıştır. Tarlada, çarşıda, pazarda Karacabeylilere umut veren sözler söylemiştir. İşte o sözlere inanan, AKP düzenine itiraz eden binlerce Karacabeyli bugün haklı olarak öfkelidir, kırgındır ve kendisini kandırılmış hissetmektedir. Kendisini o makama taşıyan oylara ihanet ederek, milletin verdiği yetkiyi bugün pazarlık masalarına süren bu anlayış; sadece partimizi değil, Karacabey halkının tertemiz iradesini hedef almıştır. Seçim öncesi AKP’ye karşı mücadele yürütüp, seçim sonrası AKP’yle aynı masaya oturmaya yeltenmek; siyasi omurgasızlığın, çıkarcılığın ve koltuk sevdasının açık göstergesidir. 3-5 günlük aldatmacadan başka bir şey olmayan “bağımsız kaldım” açıklamasıyla kamuoyunun tepkisini bastırmaya çalışan Karabatı bilmelidir ki; Karacabey halkı bu oyuna gelmeyecek kadar feraset sahibidir” denildi.

“Açıkça siyasi sahtekârlıktır”

Bu bir kişisel tercih değil, kötü kokular gelen bir siyasi transfer, bir milli irade gaspı, Karacabeylilerin emanetinin peşkeş çekilmesi ve halkı aldatmadır vurgusu yapılan açıklamada, “Çok iyi biliyoruz ki Siyasi rant uğruna ilkelerine, geçmişine, partisine sırt dönenlerin, halkın gönlünde asla yeri olmayacaktır. Bugün ‘bağımsızım’ diyenlerin, hangi pazarlık masalarının altında, hangi kapalı kapılar gerisinde kimlerle el sıkıştığı da artık sır değil. Karacabeyli hemşerilerimizin alın teriyle, umutla, inançla verdikleri oyların böylesine basit bir siyasi hesapla yok sayılması asla ve kat’a kabul edilemez! Sandıkta milletin iradesiyle alınan yetkinin, perde arkasında yürütülen pazarlıklarla başka bir partiye devredilmesi; bir daha söylüyorum ki, açıkça siyasi sahtekârlıktır ve halkımızı düpedüz aldatmaktır. Madem milletin vazgeçtiği bir dönemde AKP’ye geçecek kadar cesaret sahibisin, o zaman Karacabeyli hemşerilerimizin önüne yeniden çık ve bu tercihi onlara onaylat. Halkın oyunu çantada keklik gören her zihniyet gibi sen de sandıkta gereken cevabı alırsın! İYİ Parti olarak buradan açıkça ilan ediyoruz: Seçimle gelen, ihanetle değil, yalnızca yine millet iradesiyle gitmelidir. Karabatı’nın yapması gereken; milletin karşısına çıkmak, belediye başkanlığından istifasını açıklamak ve Karacabey halkına yeniden sandıkta hesap vermektir" denildi.

Yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

“Halkımızı kandıran, hiç kimseyle aynı yolda yürümemiz mümkün değildir”

“Tabi ki bu beklentimiz ancak onurlu insanların yerine getirebileceği tavırdır. Onurlu insan verdiği sözlerin arkasında durandır, halkın oylarını emanet bilen emaneti namus bilen sahip çıkandır. Seçim meydanlarında kötülediği, hakaret ettiği partiye geçmek için pazarlık yapan değildir. Daha 15-20 gün önce bir haber programının canlı yayınında teklifler var ama bizim yerimiz belli iyi partiliyiz derken bir yandan da başka partilere aracı gönderip piyasasını yükseltmeye çalışan değildir. Yol arkadaşlarının sorularına ‘’hepsi dedikodu hepsi yalan yok öyle bir şey’’ derken pazarlık masasına ‘’gelirsem en az 3-4 meclis üyesiyle gelirim’’ taahhüdüyle meclis üyesi arkadaşlarını meze eden hiç değildir. Ancak bu ahlaksız pazarlıkta meze olmaktan rahatsız olmayan 4 meclis üyesi bu sabah alelacele basın açıklaması yaparak istifalarını duyurmuşlardır. Bunu yaparken de pazarlık konusu olmanın verdiği hafiflikle arsızlıklarının üzerini örtme çabasına girmiş olacaklar ki ilçe teşkilatdan, il başkanlığından genel merkezden destek görmedikleri iftirasına sarılmışlardır. Hiçbir emekleri olmadan gelip oturdukları makamlardan aldıkları cahil cesaretiyle arsızlıkta çığır açmışlar iyi parti teşkilatlarının il ilçe başkanlarının milletvekillerinin Karacabey’de mahalle mahalle çalışmalarında alın terleri olmadığı için bunca emeği hatta kendi kişiliklerini çevrelerini bugün görüyoruz ki olmayan özgül ağırlıklarını bir tarafa bırakıp kerameti sadece Fatih Karabatı da görüp iradelerini tek bir kişiye teslim ettiklerini basın açıklamalarıyla kamuoyuna beyan etmişlerdir. Yaptıkları basın açıklaması da bu sakatlanmış teslimiyetçi iradesiz varlıkların aslında gittikleri yerde yabancılık çekmeyeceklerini göstermektedir. Padişahın çok yaşa gömleği üzerlerine çok yakışacaktır. Bu yüzlerindeki karaya bakmadan iyi partinin cesur namuslu fedakar teşkilatlarına laf etmeye kalkan müfterilere teklifimiz kişiliklerini teslim ettikleri Fatih Karabatı ya kimliklerini de teslim etmeleridir. Bu beyefendilerin eline bir açıklama tutuşturup emeğe saygısızlık yaptıran emeği geçenlere iftira attıran sahipleri Fatih Karabatı da yüzsüzlükte çığır açmış olacak ki basın açıklaması yapacağımızı duyduğunda İlçe Başkanımızı arayarak Salı günü gelseydiniz pazartesi ben yokum deme cüretini gösterebiliyor. Bunu iyi dinle o zaman Fatih Karabatı biz senin ar etmediğin bu ahlaksız durumdan dolayı hemşerilerimize mahcup olduğumuz için buradayız, Karacabeylilere meramımızı anlatmak için buradayız. Ucuz insan görmek isteseydik direk senin yanına gelirdik emin ol.  Biz kimsenin siyasi namusunun bekçisi değiliz. Halkımızı kandıran, oyuna ve iradesine ihanet eden hiç kimseyle aynı yolda yürümemiz mümkün değildir. İYİ Parti olarak bu etik dışı tavrın peşini bırakmayacağız. Karacabey halkının iradesine sahip çıkacak, yapılan bu siyasi ahlaksızlığın hesabını sonuna kadar soracağız.”

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.