Bursa’nın Harmancık ilçesinde günlerdir süren orman yangını kontrol altına alınamazken, bölgede incelemelerde bulunan CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, yangına müdahalede hava araçlarının yetersizliğine dikkat çekti.
Öztürk, “2022 yılında ‘10 tane envantere girdi’ denen, gece uçuş, görüş yeteneğine sahip hava söndürme araçları nerede? 2023 yılında Nefes adını Cumhurbaşkanı’nın verdiği; yerli, milli, gece uçabilen hava araçları nerede?" diye sordu.
Öztürk, şunları söyledi; “Şu an Harmancık’tayız. Öğle saatlerinden sonra artan, 6 noktaya yayılan, kontrol edilemeyen ve şiddetini sürekli arttıran ve bir şey yapamadığımız, sadece etrafını çevrelemeye çalıştığımız, hava araçlarının eksikliğini çok şiddetli bir şekilde hissettiğimiz Harmancık yolu üzerindeyiz. İçimiz sızlıyor, yüreğimiz acıyor. Sesleri duyuyoruz. Bitkilerin seslerini, canlıların seslerini, yok olan ve ölen yeşili ve doğayı ve insanın bunun karşısındaki acziyetini bize yaşatıyorlar.”
Kaynak: Haber Merkezi