Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Büyükşehir Belediyesi’nden yeni proje: İnsan kaçakçılığı

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2021 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2021 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Büyükşehir Belediyesi’nden yeni proje: İnsan kaçakçılığı

Gri pasaportla yurt dışına insan kaçıran belediyeler listesine Bursa Büyükşehir Belediyesi'de eklendi.

Geçtiğimiz günlerde bazı belediyelerin çeşitli projeler için eğitime gönderme bahanesiyle yurt dışına insan kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkmıştı. Bu projeler kapsamında belediyeler aracılığıyla gri pasaport alıp yurt dışına çıkan kişilerin bazılarının Türkiye’ye geri dönmediği ortaya çıkmıştı. Bu belediyelere şimdi de Bursa Büyükşehir Belediyesi eklendi.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel, Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bayhan'ın imzasıyla Bursa'dan yurt dışına çıkarılan kişilerden bazılarının dönmediğini iddia etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi üzerinden gerçekleştirilen insan kaçakçılığının içerisinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Valilik, Nüfus Müdürlüğü, Belediye yetkilileri, spor kulüpleri de bulunuyor. 

Yurt dışı yasağını istihbarat çözüyor

Ağırel’in iddiasına göre terör nedeniyle yurt dışı yasağı bulunan bir kişi de şebekenin kaçırdığı kişiler arasında yer alıyor. Üstelik onun yurt dışına kaçmasının önündeki engelleri kaldıran da kendini istihbarat bölge başkanı olarak tanıtan ve bu şebekenin içinde de bulunan bir şahıs. Bahse konu kişi nasıl olduğu ve kim tarafından yapıldığı net olmasa da yurt dışı yasağı olmasına rağmen Yunanistan'a kaçırılmış.

Gri pasaport ile yurt dışına kaçırılma olayı ilk olarak 15-22 Mayıs 2019 tarihleri arasında Kosova’da düzenlenecek spor turnuvası için gerçekleşiyor. Barbaros Spor Kulübü ve Derneği, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 27 kişilik liste vererek turnuvaya katılım için gerekli izinleri istiyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunduğu listede isim sayısı 40’a çıkıyor. 40 kişilik listeden 14 kişi Türkiye’ye geri dönerken, 8 kişi pasaportu almasına rağmen işlem yaptırmıyor, 18 kişi ise ülkeye geri dönmüyor.

Kanalboyu Nilüfer Spor Kulübü Derneği’nin de 40 kişilik gri pasaport talebi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bayhan imzasıyla 44 kişiye çıkarılmış ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün onayına sunulmuş. Gri pasaportla yurt dışına çıkan bu 44 kişilik gruptan da 11 kişi Türkiye’ye geri dönmemiş. 

Düzenlenecek turnuvalara katılma amacıyla pasaport talep eden Zafer Spor Kulübü 45 kişi için pasaport talep etmiş, bu liste yine Ahmet Bayhan tarafından 53’e çıkarılarak il müdürlüğüne sunulmuş. 53 kişilik listeden Türkiye’ye dönmeyenlerin sayısı ise 19.

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.