Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

BESAŞ köylünün sütünü almadı: Sütler belediye önünde döküldü

Bursa Büyükşehir iştiraklerinden olan BESAŞ bir yıldır üreticinin verdiği sütü almadı. Üretici sütü döktü.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2026 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2026 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
BESAŞ köylünün sütünü almadı: Sütler belediye önünde döküldü

Bursa’nın Keles ilçesinde bir yıldır BESAŞ’a sütlerini veren üretici köylülerin sütleri alınmadı. AKP’li Keles Belediye Meclis üyesi aynı zamanda Süt Birliği Başkanı Coşkun Korkmaz yardımcı olmak yerine sütleri belediye önünde dökün dedi.

BESAŞ tarafından sütleri alınmayan Harmandemirci Kooperatifi Başkanı ve Harmancık Demirci Mahallesi muhtar olan Alper Sevgin, “Bir yıldır BESAŞ’a süt veriyorduk. Şimdi sütlerimizi almıyorlar. Ortada ciddi bir adaletsizlik var. Kendi yandaşları bozuk süt bile getirse alıyorlar bize ise çeşitli bahaneler ileri sürerek almıyorlar” dedi.

“Belediye başkanı beni ilgilendirmez dedi”

1 yıldır verdikleri sütün şimdi bir gün yüksek yağlı bir gün ise düşük yağlı olduğu gerekçesiyle almadıklarını belirten Sevgin, “Bir gün yüksek yağ bir gün düşük yağlı nasıl çıkıyor sütümüz. Konu ile ilgili neden böyle olduğu yönünde bilgi desteği istedik oralı olmadılar. Durumu AKP'li Keles Belediye Başkanına söyledik ‘beni ilgilendirmez, ne yaparsanız yapın’ dedi. AKP’li Keles Belediye Meclis üyesi aynı zamanda Süt Birliği Başkanı Coşkun Korkmaz ise bize ‘istiyorsanız sütünüzü belediye önünde dökün’ dedi. Başlarından savdılar. Bu adaletsizlik bir an önce giderilmesini istiyoruz” çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.