Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Özgür Özel, adli tatili işaret ederek yeni parti için tarih verdi

Kurultay sürecinin tıkanması ihtimaline karşı adli tatil takvimini işaret eden Özgür Özel, CHP tabanının umudunu kırmamak gerekçesiyle her türlü adımı atmaya hazır olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2026 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2026 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
Özgür Özel, adli tatili işaret ederek yeni parti için tarih verdi

CHP'de mahkemenin verdiği mutlak butlan kararı sonrasında genel başkanlık makamının Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine geçmesiyle başlayan tartışmalar sürüyor. CHP lideri Özgür Özel, katıldığı televizyon programında hem kurultay delegelerine çağrıda bulundu hem de kamuoyunda konuşulan yeni parti iddialarına açıklık getirdi.

NOW Haber'de canlı yayımlanan programa konuk olan Özgür Özel hem kurultay sürecine hem de kamuoyunda tartışılan yeni parti ihtimaline ilişkin açıklamalarda bulundu. Mahkemenin kararını bayram öncesine denk getirerek tepkilerin zamanla azalacağını düşünenlerin yanıldığını ifade eden Özel, parti tabanındaki huzursuzluğun sürdüğünü söyledi. Süreci hukuki, siyasi ve fiziki (demokratik mitingler ve buluşmalar) olmak üzere üç koldan yürüttüklerini dile getiren Özel, tabandan yükselen tepkiyi hak arama mücadelesine yönlendirdiklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'na seslendi: İmzaları seçim kuruluna götür

Mahkeme yoluyla CHP Genel Başkanlığına atanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tedbir kararı kalktıktan sonra kurultay yapılır" yönündeki açıklamasına tepki gösteren Özel, partinin en üst karar organının kurultay olduğunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu'na kendi hukukçularıyla hareket etmek yerine resmi kurumlara başvurma çağrısı yaparak "Madem gerçekten samimiyse, delege imzalarını götürsün Çankaya İlçe Seçim Kuruluna, desin ki 'Yeterli imza geldi, yapabilir miyim?', alsın cevabı. Niye kendi avukatına, bu düzeni kuran avukata sorup da karar veriyor?" dedi.

Yeni parti iddiaları

Özgür Özel, parti tabanının kendilerinden CHP içinde sonuna kadar mücadele etmesini beklediğini ve yeni bir parti kurmaya kesinlikle hevesli olmadıklarını ifade etti. Ancak adli tatile işaret ederek, takvimsel bir riskin altını çizdi. 20 Temmuz'da başlayacak olan ve yaklaşık 40-42 gün sürecek adli tatil döneminde yargısal adım atılamayacağı için Özel, bu süre zarfında sürecin kilitlenmesinin partililerde bir umut kırıklığı yaratabileceğini, bu yüzden 20 Temmuz tarihinin bir nevi psikolojik ve hukuki sınır olduğunu ifade etti. Özel, "Temmuz ayında bir gelişme olabilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Herkes bilsin ki her olasılığa hazırız. A planımız burada kalmak. B de kalmak, C de kalmak olsun ama bir yerde, zurnanın zırt dediği yere gelince Z planı lazım. O planlar da hazır. Temmuz ayının sonunda, ağustos ayının başında erken seçim konulursa bu şartlar altında ne yapacağız? O yüzden bizim ona da hazır olmamız lazım. Her türlü adımı atıp, bir partiyi hazır tutmayıp milletin umutlarını kıramam."

Kaynak: Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.