CHP İstanbul İl Başkanlığı'na mahkeme kararıyla kayyım atanan Gürsel Tekin, il binasına gitmeyeceği yönündeki iddiaları yalanladı. Tekin T24'ten Can Öztürk'e yaptığı açıklamada, "Bu haberler yalandır hepsi fitne-fesat bugün baba evine gideceğiz. Hatta il başkanlığına gitmeden önce bir basın toplantısı düzenleyeceğim bu toplantı binaya yakın bir yerde olacak ama konumunu az sonra duyuracağız" dedi.
"Ben Sayın Valimiz ve Sayın içişleri Bakanımız arayarak kendilerine de söyledim. Ben polis olan bir yere bu şekilde girmeyeceğimi belirttim. Ancak bugün il başkanlığımızda baba evimizde olacağız, herkesi çatlatacağız" ifadelerini kullandı.
Tekin'in pazartesi günü il binasına giriş yapacağını açıklamasının ardından dün (7 Eylül) akşamdan itibaren il binası önünde toplanmalar başladı. İstanbul Valiliği, 6 ilçede dört günlük miting, yürüyüş ve etkinlik yasağı getirdi.
Kaynak: Haber Merkezi