Toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan Mastaş işçilerinin grevi 34'üncü gününde sürerken greve destek ziyaretleri de devam ediyor.
Bursa’da Mastaş işçilerinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine çıktıkları grev, 34'üncü gününde kararlılıkla sürüyor. Birleşik Metal-İş ve Türk-Metal üyesi işçilerle Sağlık-Sen yöneticileri grev alanını ziyaret ederek mücadeleye güç verirken Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci de bugün grev alanına geldi.
Metal İşçileri fabrika önünde sık sık, “Yaşasın sınıf dayanışması", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları attı.
Tüm kazanımlar verilen mücadeleye bağlıdır bugün burada çalışanlarıyla hesaplaşmaya kalkan Mastaş yönetimine karşı Mastaş işçisi olarak akıllardan çıkmayacak tarih yazmaktasınız diyen Özçelik-İş Sendikası Bursa Şube başkanın Mustafa Çölcü, "Çalışanlarıyla hesaplaşmaya kalkanlar kaybedecektir. Bu iş yeri bizim işyerimizdir zarar verecek bir hareketimiz yok. Taleplerimiz açık ve nettir. Sizler sermayenize sermaya katarken emekçilerinize hak ettiği payı vermiyorsunuz" dedi.
İşçi ve emekçiyi yok sayanlar biz olmadan çarklar dönmez diyen Sağlık -Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, "Üretim sürsün çarklar dönsün ama bizimde yüzümüz gülsün. Bizler refaha ermedikçe toplumda mutluluktan ve refahtan bahsedilemeyeceğini" söyledi.
Buraya zehiri bal eylemeye geldik diyen Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, "Sözleşme masasını insafa ellerini yumruk yapanları vicdana davet etmeye geldik. Buradan bir kez daha haykırıyorum Mastaş işçisi asla yalnız değildir. Bu grev Özçelik-İş Sendikasının grevi değildir. Türkiye'nin grevi" olduğunu söyledi.
Bizler bu zamana kadar masayı deviren taraf olmadıklarını ifade eden Değirmenci, "Çalışmayı durdurmak en son çaredir dedik ve öylede yaptık. Bu işletmeye sahip çıktık. İşletmenin yaşadığı her sıkıntıda bizler elimizi taşın altına koyduk. Geçen dönem yüksek hakemden çıkan toplu sözleşmeye razı olduk. Çocuklarımızın boğazından geçecek fazladan bir lokma elmekten bile vaz geçtik. Peki bunca fedakarlığı ne için yaptık? Ekmek teknemizin ayakta kalabilmesi içindi. Bu yüzden eleştirildik. Nasıl olsa bu kayıpları bir gün telafi ederiz dedik ve o gün bugün olduğunu" söyledi.
Mutfağımızdaki yangını söndürecek suyun tükendiğini söyleyen Değirmenci, "Bu dönem kazanıyorsunuz gelin pastadaki payımızı verin. Orta yolu bulalım sorunları çözelim. Ama bizi anlamaktan uzak bir zihniyet var karşımızda bunca fedakarlığı görmezden gelen bir patron var karşımızda. Hiç kimse bizim pes edeceğimizi düşünmesin. Çıktığımız bu yoldan asla geri dönmeyeceğiz. Biz masada görüşmeye hazırız. Üretmeye kazanmaya kazandırmaya da varız. Yarınlarla ilgili hesabını kitabını yap ve toplu sözleşmesi masasına gel. Hakkımızı alana kadar buradayız” dedi.
BursaMuhalif.com/Haber Merkezi