Hava Durumu
İş barışını bozacak uygulama
“Performans değerlendirmesiyle öğretmenlerin yaptıkları işin niteliğinden çok “yüksek performans” üzerinden bireysel değerlendirmeye tabi tutulması, okullarda herkesin birbirinin ‘rakibi’ olduğunu düşüncesinin gelişmesine ve iş barışının tamamen bozulmasına neden olacaktır.” diyen Erdağı, sözlerine “MEB’in asıl hedefi, öğretmenlerin performansını ölçmek bahanesiyle sınıf içinde yok olma aşamasına gelen öğretmen özerkliğini tamamen ortadan kaldırmak, öğretmenleri performans notu baskısı ile “terbiye etmeye” çalışmaktır! Öğretmenlere performans değerlendirmesi adı altında puan verilmesi ve bu puanların değerlendirme ölçütü olarak kullanılacak olması, eğitimde yeni çatışmaların ortaya çıkmasına neden olacaktır.
MEB'in performans değerlendirme uygulaması öğretmenlerin birbirine ve öğrencilerine karşı güvensizliğini arttıracak, sürekli performans baskısı ve tehdit altında çalışmalarının önünü açacaktır!” şeklinde devam etti.
“Performans yönetmelik taslağı geri çekilmelidir”
“MEB, okulları şirket gibi yönetme anlayışını bırakmalı, eğitim emekçilerine performans dayatması yaparak onları kendince daha fazla hizaya getirmek ve öğretmenlik mesleğini performans notu üzerinden daha da itibarsızlaştırmaktan derhal vazgeçmeli, performans yönetmelik taslağı geri çekilmelidir.
Öğretmenlere performans değerlendirme dayatması kabul edilemez. Eğitimde eğitimin niteliğini arttırmak yerine, öğretmeni her an 'diken üstünde' çalıştıracak bir performans değerlendirme uygulamasının ne kadar ‘bilimsel’ ve ‘objektif’ olacağı tartışmalıdır.
Eğitim Emekçileri performans değil, itibar istiyor. Performans sistemine hayır. Bu anlamda tüm sendikaları bu taslağın geri çekilmesi için birlikte mücadele etmeye gerekirse her alanda bir araya gelmeye davet ediyoruz. “
BursaMuhalif.com