Polisler tarafından darp edilerek katledilen Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, katledilişinin 23. yılında Evrensel Gazetesi Bursa çalışanları tarafından anıldı.
Evrensel Gazetesi Bursa çalışanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘Metin Göktepe ve kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımızın kalemi yerde kalmayacağı’ bildirildi.
Evrensel Gazetesi Bursa çalışanları tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:
“23 yıl önce bugün Metin Göktepe 'Mutlaka ben izlemeliyim' diyerek gittiği haberde polislerce gözaltına alınıp, sonrasında darbedilerek öldürüldü. Duvardan düştü denilerek davayı kapatmak istediler fakat Metin'in arkadaşları ve kamuoyunun baskısıyla devlet Metin'i katlettiğini kabul etti. Metin’in davası gözaltında dövülerek öldürülmüş bir gazetecinin sorumlularının yargılanıp ceza aldığı ilk davadır. Basın özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğü bakımından da kazanılmış bir davadır. Dün gazeteciler öldürülüyordu. Bugün de gazetelerin öldürülmek istendiği bir dönem. Biz Metin’e tutunarak halkın haber alma hakkına ve basın özgürlüğü mücadelesine sahip çıkıyoruz. Gazetecilik ısrarımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Metin’in ve kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımızın kaleminin yerde kalmayacağı sözünü bir kere daha veriyoruz. Metin Göktepe, Hrant Dink, Uğur Mumcu gibi görevi başında katledilen gazetecileri anıyor onların şahsında bir kez daha baskılara karşı demokrasiyi, gazeteciliği savunmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz.”