Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Bursalı gazeteciden kadın dayanışması

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2021 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2021 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Bursalı gazeteciden kadın dayanışması

Bursa'da, 30 Haziran Çarşamba günü Tolgahan T. tarafından bıçak zoruyla taksiye bindirilip, kaçırılmaya çalışılan S.K'yi, olay yerinden geçen Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Derya Evren ile İsmail Hakkı Seymen kurtardı. 

Saldırganın elinden bıçağı alarak kadını kurtaran Demirören Haber Ajansı muhabiri Derya Evren yaşananları BursaMuhalif’e değerlendirdi.

Olay esnasında kendisine bir şey olur mu tereddüdünden ziyade kadına bir şey olur mu endişesi yaşadığını dile getiren Evren, “Olayı gördüğüm an taksinin kapısını açıp kadını kurtararak erkeğin elinden bıçağı aldım. O an bana bir şey yapar mı diye düşünmedim aksine kadına bir şey yapar mı diye korktum. Kadını yanıma çekerek gitmesine engel oldum. Ben bunları yaparken çevrede toplanan erkekler benden bıçağı almaya çalıştı ama bıçağı vermedim. Erkeğin bıçağı elimden alıp kadına zarar vermesinden korktum ve kadını direk kendi aracıma bindirdim.” dedi.

Olaya gazeteci değil, kadın olduğum için müdahale ettim

Saldırganın daha sonra olayı görüntüleyen bir diğer muhabir arkadaşına müdahale etmeye çalıştığını söyleyen Evren, bir yandan kadınla ilgilenirken bir yandan da saldırganın diğer muhabir arkadaşına müdahale etmesini engellemeye çalıştığını söyledi.

Olayın gerçekleştiği an orada olduklarını ve birilerinin müdahale etmesi gerektiğini ifade eden Evren, “Etrafta insanlar vardı ve müdahale etmedi. Onları da anlıyorum, başına ne geleceklerini bilmedikleri için korkuyorlar. Belki diyecek sana ne kardeşim benim karım ve saldırmaya devam edecek. İnsanların korkularını anlıyorum. Ben sık sık bu tarz olaylarla karşılaşıyorum, tecrübem var birazda o tecrübelere dayalı gittim.” ifadelerini kullandı.

Haberden sonra kamuoyu baskısıyla saldırgan erkeğin tutuklanacak olduğunu tahmin ettiğini ancak olay sonrası tahmin dahi edemeyeceği şekilde herkesten güzel mesajlar aldığını belirten Evren, birilerine cesaret vermenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kadını taksiden çıkarırken gazeteci olmadığını ve sadece bir kadın olduğu için müdahale ettiğini vurgulayan Evren, kadını kurtardıktan sonra gazeteci olduğunu ve olayın ne olduğunu anlamaya çalıştığını ifade etti.

Ne olmuştu?

Bursa'da 30 Haziran Çarşamba günü Tolgahan T. tarafından bıçak zoruyla taksiye bindirilip, kaçırılmaya çalışılan kadını Demirören Haber Ajansı muhabirlerinden Derya Evren ile İsmail Hakkı Seymen kurtardı. Saldırganın elinden bıçağı alan Derya Evren, şiddet gören kadını DHA'nın otomobilinde polis gelene kadar korumuştu. Tolgahan T. olay yerine gelen polis tarafından göz altına alındı.

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.