Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Bursa’da 152 yıldan beri devam eden deve şenliği

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2021 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2021 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Bursa’da 152 yıldan beri devam eden deve şenliği

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin Çaltılıbük Mahallesi’nde 152 yıldan beri düzenlenen ‘deve güreşi şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu.  

Şenlik yürüyüşü Çaltılıbük Gençlik Odası önünden başladı. Çaltılıbük Gençlik Derneği Başkanı Fikri Çakır kısa bir konuşma yaptı. Şenlik karakterleri iki deve, ayı, çelenk, hayâlet, gelin-damat, kızlar, kızların korumaları özel giysileri ile meydanda gösteri yaptı. Şenlik gösteriler ve konserle devam etti. 2022 ağası Adem Kaya oldu. 

Şenlik çiftetelli oyunlarıyla ve Çaltılıbük gençlerinin hazırlamış olduğu skeçlerle sona erdi. Şenliğe Devecikonak Dernek Başkan Şaban Aydın ve yönetimi, Yoncaağaç Dernek Başkanı Ümit Demiray ve yönetimi, Kapaklıoluk Dernek yönetiminden Murat Dönmez, çevre köylüleri de katıldı. 

İHA

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.