
Mutlak butlan kararı sonrası CHP genel başkanlığı görevine son verilen ve Yeni Partiyi kuran Özgür Özel, partisinin kapalı grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “İlk kapalı grup toplantımızı yaptık. Şu andan itibaren Yeni Parti grubunun kuruluş sürecinde alması gereken bir karar, yapması gereken bir seçim kalmamıştır. Artık Yeni Parti bu vakitten sonra kuruluşunu tamamlamıştır” dedi.
Yeni Parti milletvekilleri, bugün TBMM’de kapalı grup toplantısında bir araya geldi. Yeni Parti grup salonunda yapılan toplantıya, Genel Başkan Özgür Özel başkanlık etti. Saat 11.45 itibarıyla başlayan toplantı, yaklaşık yarım saat sürdü.
Özel, toplantı çıkışında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlk kapalı grup toplantımızı yaptık. Nöbetçi grup başkanvekilimiz usule uygun olarak açıklamaları yapar. Şu andan itibaren Yeni Parti grubunun kuruluş sürecinde alması gereken bir karar, yapması gereken bir seçim kalmamıştır. Artık Yeni Parti bu vakitten sonra kuruluşunu tamamlamıştır ve Yeni Parti tüm yöneticileriyle, grup yönetimiyle, grup başkanvekilleriyle, meclis idare amiriyle, katip üyesiyle, geçtiğimiz hafta sizin de takip ettiğiniz gibi PM’siyle, YDK’sıyla ve yönetim kuruluyla birlikte göreve başlamıştır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.”
Özel, belediye başkanlarıyla toplantı olup olmayacağı sorusuna, “Olacak” yanıtını verdi.