Selahattin Demirtaş: Katkı sunmaya devam edeceğim

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu AİHM kararının ardından Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2025 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2025 14:09

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne Cezaevi'nde eski HDP'nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etti. Tanrıkulu, ziyaretinin ardından Demirtaş'ın mesajını paylaştı.

AİHM’in üçüncü kez ihlal kararı vermesinin ardından CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Edirne'ye giderek Demirtaş'a ziyarette bulundu.

"Edirne'deyim. Dostlarım Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı'yı ziyaret ettim. Bütün yurttaşlarımıza, dostlarımıza, hemşehrilerimize selam ve sevgilerini ilettiler" diyen Tanrıkulu, Demirtaş'ın mesajını şu ifadeler ile aktardı:

"Selahattin Demirtaş içinde olduğumuz süreci dikkatle takip ettiğini, Türkiye'de barışın sağlanması ve bunun kalıcı hale gelmesi için çaba gösterdiğini, katkı sunduğunu ve bunu sunmaya devam edeceğini belirtti."

Tanrıkulu ardından, "Tekrar güzel günlerde, barış dolu günlerde ve adaletli günlerde buluşma dileğini iletti" ifadelerini kullandı.

DEM Parti, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Kobani davası tutukluları için tahliye başvurusu yaptı. DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan ise, 12 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "Biz Sayın Demirtaş'ın mutlaka önümüzdeki hafta yapılacak incelemede tahliye edilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.