
Eyüpsultan Belediye Başkan Vekilliği seçiminin dördüncü turunda CHP ve Yeni Partinin adayı Cafer Parlak 19 oy alarak kazandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eyüpsultan Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in de bulunduğu 13 kişi tutuklanırken, belediye başkan vekilliği seçimi için bugün işaret edildi. Seçim günü çok sayıda polis ve TOMA’lar belediye binası çevresine konuşlandı, gazeteciler belediye binasına alınmadı.
CHP’li Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak", "rüşvet almak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" iddialarıyla 6 Ekim’de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Özmen, görevden uzaklaştırılırken, İstanbul Valiliğinin kararıyla Eyüpsultan Belediye Meclisi yeni başkanvekilini seçmek üzere bugün sandık başına giderken çok sayıda polis ve TOMA’lar belediye binası çevresine konuşlandı. Gazeteciler belediye binasına alınmadı.
Eyüpsultan Beldiye başkan vekili seçimleri başladı. Yoklamadan sonra meclis üyeleri oy kullanacak. 4 tur yapılması beklenen seçimlerde CHP'nin ve Yeni Partinin adayı Cafer Parlak, Cumhur İttifakının adayı ise Muhammed Çakır.
Meclis üyelerinin dağılımı ise şu şekilde: CHP-Yeni Parti: 23, AKP: 11, MHP: 3.
İlk turda oy verme işlemi bittikten sonra sayıma geçildi. İlk turda CHP'nin adayı Cafer Parlak 21 oy aldı. 1 oy geçersiz sayıldı. AKP adayı Muhammed Çakır ise 15 oy aldı.
İkinci turda 37 oy kullanıldı. CHP'nin adayı Parlak 21 oy alarak önde tamamladı. AKP'nin adayı Muhammed Çakır ise 16 oy aldı.
Üçüncü turda CHP'nin adayı Cafer Parlak 18 oy aldı. AKP'nin ada Muhammed Çakır da 18 oy aldı. Geçersiz oylar üzerinden AKP grubu itirazda bulundu.
Dördüncü turda CHP'nin adayı Cafer Parlak 19 oy aldı. AKP'nin ada Muhammed Çakır da 16 oy aldı. Cafer Parlak Eyüpsultan Belediyesi Başkan Vekili seçildi.
Kaynak:Evrensel