CHP Sözcüsü Zeynel Emre: 'Milletvekillerinin Ekrem İmamoğlu ile görüşmeleri yasaklandı'

Özgür Özel MYK’sinin yaptığı toplantıdan sonra açıklama yapan CHP Sözcüsü Zeynel Emre, İBB Başkanı İmamoğlu’na yönelik tecrit başlatıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2026 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2026 19:14

Özgür Özel başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK), toplantısının ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Zeynel Emre, milletvekillerinin Ekrem İmamoğlu ile görüşmeleri yasaklandığını söyledi.

Partiye yönelik kumpas kurulduğunu belirten Emre, AKP'nin yargı ve parti içindeki bazı yapılarla ortak hareket ettiğini ifade etti.

“Özgür Özel hedef haline geldi”

Emre, Özgür Özel'in, Cumhuriyet tarihinde bir seçim dönemi dışında 110'dan fazla miting yapan ilk genel başkan olduğunu belirterek, "Ülkemizin bağımsızlığı ve emperyal hesapların dışında bir dış politika sergilediği için hedef haline geldi” dedi.

Türkiye'nin asla bir tek adam devleti haline gelmeyeceğini vurgulayan Emre, “Egemenlik kayıtsız şartsız halktandır. Yargıyı kullanarak, siyasi partilere kumpas yapılarak tek adam devleti olunmaz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun “FETÖ” sözlerine tepki

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ artıklarını temizleyemediğim için özür dilerim" sözlerinin ardından Özgür Özel'i FETÖ ile ilişkilendirmeye çalışan organize bir saldırı başlatıldığını dile getiren Emre, Özel’in 15 Temmuz gecesi Meclisi terk etmediğini, kumpas davalarını takip ettiğini ve bu konuda kitap yazdığını hatırlattı.

Emre, Ekrem İmamoğlu'na yönelik tecrit uygulandığını belirterek, “Milletvekillerinin Ekrem İmamoğlu ile görüşmeleri yasaklandı. İzin alıp görüşebilenler çok istisnai” dedi.

Pazartesi günü delegelerin imzalarını toplamaya başlayacaklarını duyuran Emre, grup toplantısını yapacaklarını ve herhangi bir anormallik olması durumunda bunu birlikte göreceklerini söyledi.