
CHP'de olağanüstü kurultay talebiyle toplanan imzalar Murat Emir ve 74 il başkanı tarafından CHP Genel Merkezinde, mutlak butlan kararıyla göreve getirilen yönetime teslim edildi.
Genel merkeze teslim edilen dosyalarda 833 delegenin noter onaylı imzasının yanında, haklarında tedbir kararı olduğu için kurultay taleplerini onay olmadan ayrı ileten 171 İstanbul il delegesinin imzası bulunuyor.
İmzacıları genel merkezde Adnan Demirci ile Nevaf Bilek karşıladı.
CHP'li 74 il başkanı, olağanüstü kurultay için imzaları teslim ettikten sonra genel merkez önünde açıklama yaptı. İl başkanları adına açıklamayı okuyan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, "Bu kara lekeyi ortadan kaldırmak için sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz" dedi. Yalaz, makul sürede kurultay kararı alınmasını beklediklerini belirterek "Makul süre 10 gündür" ifadelerini kullandı.
"Hedef sandıktır, milli iradedir"Talat Yalaz şunları kaydetti:
"21 Mayıs tarihinde siyasi bir talimat sonucunda verilen mutlak butlan kararı, ülkemizin siyasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Butlan kararı partimizin iktidar yürüyüşünü durdurmayı hedefleyen siyasi bir müdahale olduğu gibi aynı zamanda tüm yurttaşların seçme ve seçilme hakkını hedef almış, çok partili demokrasinin ve anayasal düzenin temellerini sarsmıştır. Hedef sandıktır, hedef milli iradedir, hedef demokrasi kazanımlarımızdır."
"Bizim hikayemiz saray odalarında yazılmamıştır""Bizler Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü ve üyelerini temsil eden il başkanları olarak bu kara lekeyi ortadan kaldırmak için, ülkemize ve milletimize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Bizim hikayemiz saray odalarında ya da kapalı kapılar ardında ya da mahkeme salonlarında yazılmamıştır."
"Yegane yol bi an önce kurultay toplanmasıdır""Saray tarafından kurgulanmış bu karanlık oyunu bozmanın yegane yolu zaman kaybetmeksizin kurultayımızın bir an önce toplanmasıdır. Bu bağlamda bugün 81 ilden gelen 74 il başkanımız ve temsilcilerimizle birlikte topladığımız imzaları muhataplarına teslim etmiş bulunuyoruz."
Toplamda 1004 imza"Toplamda kurultay delegelerinin 830 tanesinin ıslak imzalı, genel merkeze ayrıca gönderilen 3 tane daha ıslak imza ile birlikte 833 ıslak imzalı tutanağımızı ve 171 İstanbul kurultay delegemizin kurultay isteyen imzalı irade beyanlarıyla birlikte toplamda binin üzerinde kurultay delesinin imzasını içeren, kurultay iradesini net bir biçimde ortaya koyan imzaları muhataplarına teslim ettik. 2023 Kasım kurultayının ilk turunda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'e 682 oy verildiğini özellikle vurgulamak isteriz. Bu imzaları yalnızca Kurultay delegelerimiz, örgütlerimiz ve üyelerimiz adına değil; hangi görüşten olursa olsun partimize yönelik bu siyasi müdahalenin karşısında duran on milyonlarca yurttaşımız adına teslim ediyoruz."
"Önce kurultay, sonra iktidar""Mahkeme kararının ve tedbir kararının olağanüstü kurultay yapılmasına engel teşkil ettiğine ilişkin iddialar hukuken gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye'nin 32 kamu hukuku hocasının yayımladıkları mütalaayı da genel merkezde bulunan muhataplarına teslim ettik. Bu mütalaa, tedbir kararının bulunmasının bir olağanüstü kurultayın ivedilikle toplanmasını zorunlu kıldığını belirten hukuki görüşü içermektedir. Yaşananlar parti içi bir mesele değildir. Mesele Erdoğan ve millet arasındadır. Saray iktidarı siyasi yargı yoluyla partimize hukuk dışı bir müdahalede bulunmuştur. Amaç CHP'nin teslim alınmasıdır. Amaç CHP'yi majestelerinin muhalefeti yapmaktır. Partimiz ve milletimiz darbeye teslim olmayacaktır. Yapılması gereken hızlı bir şekilde olağanüstü kurultay sürecinin başlatılmasıdır. Kurultayımızın 25 Temmuz 2026 tarihine kadar toplanmaması durumunda partimizin seçime girme yeterliliğini kaybetmesi riski söz konusudur. Türkiye'yi CHP'yi kimin yöneteceğine millet ve örgütü karar verir. Genel Başkanımız kurultayımız tarafından dört kez seçilen Sayın Özgür Özel'dir. Cumhurbaşkanı adayımız 15.5 milyon yurttaşın oyuyla aday olan Sayın Ekrem İmamoğlu'dur. Milletimizin sözü bellidir; önce kurultay, sonra iktidar."
"Makul süre 10 gün"Talat Yalaz ayrıca "Makul sürede kurultayın yapılmasını bekliyoruz. Belirlediğimiz makul süre 10 gündür. 10 gün içinde bir kurultay kararı verilmezse gereken başvurularda bulunacağız" dedi.